Залізні метелики: фільм про катастрофу літака МН17 вийде в прокат 20 липня

31 Травня 2023, 17:04
Кадр з фільму ТРЕЙЛЕР 649
Кадр з фільму

До роковин трагедії пасажирського літака МН17, 20 липня, в український прокат вийде фільм «Залізні метелики» режисера Романа Любого

Про це пише LiRoom, який є інформаційним партнером фільму. 

Стрічка розповідає про те, як російські військові над українським Донбасом збили літак малайзійських авіаліній на початку російсько-української війни 2014 року. Тоді на борту літака перебувало 298 людей. Російський уряд одразу почав заперечувати свою причетність до трагедії, а пропаганда — працювати на повну потужність, аби приховати причини катастрофи. Стрічка розповідає про обставини воєнного злочину, розслідування якого тривало 8 років. Попри жахливі масштаби катастрофи та сотні смертей, світова спільнота досі не покарала цей злочин та засудила дії російських військових лише на словах.

 

Покази фільму присвячені дев’ятим роковинам трагедії, які відзначають 17 липня.  Світова прем‘єра фільму «Залізні метелики» відбулася на кінофестивалі  «Санденс» у конкурсній секції World Cinema Documentary Competition. 

Європейська прем’єра відбулася на Берлінському кінофестивалі у програмі Panorama. Також фільм показували в Гаазі на фестивалі Movies That Matter.

Українська прем’єра фільму відбудеться 4 червня на фестивалі Docudays UA

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024