Про любов та залізницю: виходить нова збірка віршів Жадана

25 Травня 2023, 16:21
Збірка 601
Збірка

«30 віршів про любов і залізницю» — це поетична ода мандрівці, дорозі та любові».

Нова збірка віршів Сергія Жадана вийде у продаж 26 травня. 

Журналісти Район.Культура дізналися про це з сайту Видавництва старого лева, яке й видало книгу.

«Поезії ці писалися протягом багатьох років, і мені як автору самому цікаво було зібрати їх у такий подорожній зшиток...Читати цю книжку необов'язково від початку до кінця. Та й загалом – читати її необов'язково. Але якщо ви вже зважились і спробували – то приємного вам читання. Хай ваша мандрівка буде легкою, а повертання – бажаним», – написав автор у передмові.

Із самого дитинства ми сприймаємо залізницю не лише як щось, пов’язане із транспортом, а як велику таємницю, що дозволяє вирушити в мандрівку, здолати відстань, долучитися до великого простору, здобути новий досвід. З мандрами й поїздками нерозривно зв’язані й любовні переживання, розлуки та зустрічі, перестук розбитих сердець чи ніжні й тремкі обійми на перонах. Вздовж залізниці твориться історія країни. 

Читайте також: Жадан, Соловій, Винницька та «Мертвий Півень» презентували унікальний артбук

У книжці Сергія Жадана читачі знайдуть поезії прямо чи опосередковано пов’язані із залізницею. Тут вокзальна площа приходить у сни, люди, схожі на равликів, сплять на вокзалах і несуть на своїх плечах власні домівки, військові вирушають на Схід боронити країну та повертаються до рідних. Під тихий стук коліс та пізні гудки пасажири рахують засніжені пагорби, сонні долини, заміські будівлі, а заклопотані провідники блукають вагонами й розганяють сновидіння.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024