Рівненщина отримала 2,5 тисячі українських книг

22 Травня 2023, 17:12
Книги 501
Книги

В Україні триває акція «Українським дітям – українську книгу». Рівненська область стала другою, яка долучилася до ініціативи. »

Вже отримали 2,5 тисячі українських книг, ще стільки ж надійде згодом. Про це повідомили на сторінці Рівненської ОВА. 

У переліку – книги для дітей шкільного і дошкільного віку. Наприклад, «Тигролови», «Чорна рада», «Острів скарбів», «Енеїда» та ще десятки україномовних видань.

Підбірки нової літератури 22 травня вручили пʼятьом закладам: Рівненській обласній універсальній бібліотеці, обласній бібліотеці для дітей, Рівненській центральній міській бібліотеці, бібліотеці Вараського ліцею та Клеванській селищній бібліотеці. Такі ж набори книг дадуть бібліотекам територіальних громад області.

Благодійна акція розпочалася рік тому з ініціативи Олени Зеленської спільно з Держкомтелерадіо та Міністерством культури та інформаційної політики України.

«Закликаю кожного небайдужого громадянина, підприємця чи підприємство долучатися до цієї акції. Виділяти благодійні кошти, купувати в українських видавництв та передавати книги в бібліотечні фонди нашої області. Від кожного з нас залежить Перемога. І на цьому фронті вона також дуже важлива», – сказав голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024