Артисти Волинського драмтеатру взяли участь у ярмарку українського фольклору в Польщі

17 Травня 2023, 15:49
Артисти Волинського драмтеатру взяли участь у ярмарку українського фольклору в Польщі 609
Артисти Волинського драмтеатру взяли участь у ярмарку українського фольклору в Польщі

Артисти Волинського академічного українського облмуздрамтеатру імені Т. Г. Шевченка взяли участь у  36 регіональному ярмарку українського фольклору «З мальованої скрині» в Польщі.

Захід відбувся 14 травня у Кентшині. Гасло заходу: «Україна переможе». Про це повідомили на фейсбук-сторінці театру.

«Цьогорічний концерт присвятили українським героям, які майже десять років захищають Україну та Європу від московської орди. А також згадали і про жінок, які у такий трагічний час для країни несуть практично весь тягар виховання дітей, біль їх втрати і передачу любові до Батьківщини», – йдеться у дописі.

Серед присутніх були, зокрема, місцеві представники влади, керівники освітніх закладів та місцевих гуртків Об’єднання українців у Польщі та духовенство. У їхніх промовах домінувала тема війни, заклики до допомоги біженцям з України та підтримки українських воїнів.

Перед глядачами виступив український ансамбль пісні і танцю «Думка» та учні з Гурова-Ілавецького, а потому й оркестр і солісти Волинського академічного облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка.

Концерт організували Центральноєвропейський молодіжний навчальний центр у Гурові-Ілавецькому, Ольштинський відділ та Кентшинський гурток ОУП та Кентшинський культурний центр. Проєкт реалізували завдяки підтримці маршала Вармінсько-Мазурського воєводства, мера міста та голови Кентшинського повіту.

«Не втомлюємося дякувати полякам та Польщі в цілому за виявлену дотепер прихильність та підтримку!» – зазначили театрали.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024