Гурт KOZAK SYSTEM презентував гімн для об'єднаної штурмової бригади «Лють»

31 Березня 2023, 09:44
Kozak System 1864
Kozak System

Пісню, присвячену об'єднаній штурмовій бригаді нацполіції «Лють», презентував гурт KOZAK SYSTEM.

30 березня композиція з'явилась на ютуб-каналі гурту. Журналісти Район.Культура дізнались про це з соцмереж музикантів.

«З початку повномасштабної війни московії проти України ми з KOZAK SYSTEM заграли близько 30 концертів на передовій і понад 130 благодійних концертів по всій Україні. Ми завжди починаємо свої виступи з гімну окремої десятої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» і природно, що до нас почали звертатися комбриги з проханням написати гімн і для їхніх бригад. Для нас це – честь, адже така героїзація – дуже важлива справа саме для нас, як для бійців культурного фронту. Вдвічі приємніше було для нас було написати гімн бригаді «Лють», тому що комбригом цієї бригади є наш друг, двічі герой ордена Богдана Хмельницького, полковник Олександр Нетребко. Ми познайомилися з ним ще до війни, а пізніше почали їздити на передову в район Миколаївської області, де базувався окремий бойовий підрозділ патрульної поліції, в якому Олександр Нетребко був керівником. Сьогодні він комбриг бригади. Лють – це наше майбутнє. Це ті мотивовані хлопці та дівчата, які добре знають як знищувати ворога і нам неймовірно приємно, що ця пісня вдалася. Тішить, що сьогодні такий запит на популяризацію Збройних Сил України. Найкращих Збройних Сил у світі», – Іван Леньо.

Довідково: в січні 2023 року МВС почало формування штурмових бригад «Гвардія наступу» — це бригада Нацполіції «Лють», бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон» та шість бригад Нацгвардії. Основу підрозділів склали чинні поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

13 січня 2023 року Кабмін постановив утворити міжрегіональний територіальний орган Нацполіції для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. 2 лютого 2023 року бригаду було створено на базі двох полків спецпризначення «Сафарі» та «Цунамі», батальйону патрульної поліції особливого призначення «Луганськ-1». Це бійці, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках.

Бригада має надалі замінити всі підрозділи патрульної служби поліції особливого призначення.

Бригада має виконувати завдання з деокупації Кремінної та Сватова, працюватиме і в Донецькій області. Зокрема, виконувати небезпечні завдання на Лиманському напрямку.

24 лютого 2023 року президент Зеленський вручив бойовий прапор штурмовій бригаді, його отримав командир Олександр Нетребко.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024