У Луцьку провели марафон вистав до Дня дитячого театру

25 Березня 2023, 12:10
Вистава на Дні дитячого театру в Луцьку. Фото: Суспільне 685
Вистава на Дні дитячого театру в Луцьку. Фото: Суспільне

У Луцьку організували марафон із шести вистав, присвячений Дню дитячого театру.

Заходи відбулися 24 березня у Волинському обласному академічному театрі ляльок. Про це Суспільному розповів виконувач обов’язків керівника театру Вадим Хаїнський.

Задля цього, з його слів, до обласного центру Волині з'їхалися аматорські дитячі театри Луцької громади та гості з Запоріжжя.

«Нам на пошту театру написав запорізький театр «Свія». Ідея виникла від пропозиції – приїхати до нас і показати свою роботу. Вирішили доєднати наші місцеві театральні колективи», – говорить Вадим Хаїнський.

Вадим Хаїнський. Фото: Суспільне

Як розповів актор Волинського академічного обласного театру ляльок та ведучий заходу Олексій Криворучко, театр вперше прийматиме дитячі колективи на більш «дорослій» сцені. 

«Коли на сцені поєднуються професіонали і аматори – це дуже чудово, тому що відбувається колосальний обмін досвідом», – сказав ведучий.

Ведуча заходу й акторка Волинського академічного обласного театру ляльок Світлана Криворучко каже: виконують роль провідників.

«Ми будемо провідниками. Будемо допомагати дітками, будемо проводити аукціон і запрошувати колективи підтримувати їх разом із глядачами.Наш театр ляльок це чудова площадка для того, щоб колективи об'єднувалися», – зауважує ведуча.

Світлана та Олексій Криворучки. Фото: Суспільне

Участь у Дні дитячого театру взяла аматорська театральна студія «Бешкетники». Юний актор студії, лучанин Микола розповів, що прийшов із мамою подивитися вистави колег-театралів. Перед виходом на сцену не хвилюється, буде грати роль кота.

Актор «Бешкетників» Микола разом із мамою. Фото: Суспільне

«Моновиставу «Метелик з ослоферми номер п’ять» представив запорізький аматорський дитячий театр «Свія», – говорить художня керівниця Світлана Ємець.

«Нам доводиться проводити репетиції, показувати спектаклі під час тривог, під час прильотів. Після двох місяців після початку війни розпочали роботу нашого театру заново», – зазначила керівниця.

Світлана Ємець. Фото: Суспільне

Як розповів актор і студент Максим Кондратов вистава театру «Свія» – це постановка про величезну та божевільну мрію.

Завершили театральний марафон актори дитячої студії «ДогориДриґом», яка діє шостий рік.

«Це вистава, яка зроблена за романом Януша Корчака. Це п’єса якраз про стосунки дорослих і дітей. Підлітки на сцені працюють по-дорослому», – сказала режисерка Руслана Порицька.

Дитяче свято театру, сказав виконувач обов’язків керівника обласного театру ляльок Вадим Хаїнський, планують влаштовувати щороку.

Фрагмент з вистави. Фото: Суспільне

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024