Російський режисер зніме в Україні фільм про дітей з Бахмута

13 Березня 2023, 18:43
Олександр Молочников і Катерина Варнава 1899
Олександр Молочников і Катерина Варнава
Російський режисер Олександр Молочников хоче зняти в Україні короткометражний ігровий фільм про дітей з Бахмута
 
Зйомки заплановано на 16-18 березня. Про це повідомив український режисер Іван Сауткін.
«За сприяння не дуже загадкових соверенів, невдовзі на костях та розірваних тілах дітей відбудеться зйомка російського режисера Олександра Молочникова. Плакатна короткометражна робота про дітей Бахмуту.  Зніматимуть вони у реальних розвалинах. Я прослухав телефонну розмову, під час якої режисер намагався залучити до зйомок українських спеціалістів і маю сказати, цей хлопець дуже впевнений у успіху свого задуму», – йдеться у повідомленні.
Режисер зауважує, що «хороший рускій» запевнює ніби то про підтримку Офісу президента. 
«Добре. Росіянин хоче зняти проукраїнську агітку, але є нюанс... З одного боку, те що до нас починають ломитися ті, що тримають ніс за вітром — гарний знак, а з іншого, ЙО МАЙО!!!! Чому ці люди тут? Чому «хороші рускі» не займаются своїми питаннями, а намагаються лізти у наші? Чому ці люди мають підтримку від офісу президента. Чому? І це на тлі того, що ми шукаємо гроші на свої проекти по всьому світові та на кожному кроці маємо доводити що маємо право на життя. Знаєте чому? А тому, що їм тут «нічєго за ето не будєт», а там буде», – зауважує Іван Сауткін.
Не змогла утриматись від цієї ситуації й режисерка Ірина Цілик. Вона дізналась, що батьків, дітей яких запросили на зйомки фільму, навіть не попереджають, що режисер – росіянин.
«Уявіть собі, ваших дітей запросили взяти участь у кастингу для зйомок ігрового фільму про нещасних сирот, що лишилися без мами в Бахмуті під час війни. Ви записуєте акторські проби, надсилаєте їх, і зрештою геть випадково спливає інформація про те, що це фільм російського режисера, який ще минулого року знімав серіал у Росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт. Алєксандр Молочніков планує знімати свій ігровий короткий метр про дітей з Бахмута в найближчі дні під Києвом, він з оператором уже в Україні і намагається швидко зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації – зруйнованому домі. От тільки інформація про те, що режисер – росіянин, чомусь переважно приховується від потенційних учасників. Колеги, будьте обережні», – каже режисерка.
Ірина Цілик каже, що такі подробиці дізналася від свого колеги, відомого українського художника-постановника Івана Левченка, до якого Молочніков звернувся із пропозицію попрацювати на проєкті. 
«Ваня «включив дурачка», отримав сценарій і записав їхню аудіорозмову. Зі слів Молочнікова, він має підтримку Офісу президента України і отримав прес-карти для себе та оператора. (UPD Я не можу знати цього напевно, переказую слова Молочнікова, які почула на власні вуха у записаній розмові)», – зазначає режисерка.
Ірина Цілик прочитала й сценарій короткометражки. 
«В ньому багато несмаку, але найгірше не це. Вдумайтеся ще раз – в той час, як українські діти гинуть від терористичних дій Росії, режисер-росіянин їде в Україну знімати про це ігровий фільм і залучає до зйомок інших українських дітей, чиї батьки поняття не мають про те, що це за проєкт і хто його автор. Чому я вирішила, що потенційні учасники цього не знають? Після мого попереднього посту мені написала в приват одна з таких шокованих мам. Вона поняття не мала, для кого знімає акторські проби. Пізніше моя приятелька кастинг-директорка написала мені, що отримала таку ж інформацію від іншої мами. Тобто це не помилка, а тенденція», – каже Ірина.
Також режисерка каже, що у 2022 році Молочников зняв серіал «Монастырь», веб-серіал російського виробництва. 
Коментарі
13 Березня 2023, 17:13
А,не можна зробити так,щоб цей недорежисер по-дррозі пропав без вісті? Як українські дітки,за котрих це бидло переживає?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024