Христина Соловій презентувала кліп на саундтрек з «Мавки»

11 Березня 2023, 19:05
Христина Соловій 1609
Христина Соловій

Творці анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня» і Христина Соловій представили кліп на саундтрек до мультфільму – «Лісова пісня».

Про це 10 березня повідомило Державне агентство України з питань кіно.

Як зазначили в агентстві, в анімаційному фільмі «Мавка. Лісова пісня» саундтрек у виконанні Христини Соловій лунає у завершальній сцені фільму та допомагає глядачам яскравіше відчути емоції від перегляду.

Читайте також: Мавка. Лісова пісня: саундтреки до мультфільму

Христина є авторкою слів, а також композиторкою «Лісової пісні». Над аранжуванням працювали саундпродюсери Павло Литвиненко та Євген Філатов (The Maneken). Режисером-постановником відеороботи виступив Андрій Колесник, оператором-постановником — Сергій Ревуцький, а образ створили Віталій Бірківський та Дмитро Грушківський.

«Лісова пісня» Лесі Українки — моя настільна книга ще з дитинства, я була кільканадцять разів на виставі у театрі Курбаса. Образ Мавки — мій улюблений в українському бестіарії. І я мала мрію бути причетною до створення нової культурної спадщини України, яка є триб’ютом Лесі Українці. Мені важливо бути у цьому процесі співтворцем. Переглядаючи робочі матеріали мультфільму, я розуміла, що в анімаційному фільмі історія й образ Мавки зовсім інші, ніж у першоджерелі драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», себто її повне переосмислення. Відтак, я бачила своїм завданням написати пісню, лірика і музика якої буде натхненна Лесиними поезіями та стилем словопису», — поділилася Христина Соловій емоціями від роботи над саундтреком для анімаційного фільму.

Читайте також: Касові збори «Мавки» склали майже 25 мільйонів гривень за перші вихідні українського прокату

У кліпі перетинаються два світи: в одному — герої анімаційного фільму, в іншому — співачка, яка сама стає Мавкою у реальному світі. Дива трапляються з тими, хто вірить в них. 

«І які б труднощі не були позаду, які б виклики не чекали попереду, з любов’ю та вірою в серці можна здолати все. «Лісова пісня» — це маніфест віри: в себе, в найближчих людей та в щасливе майбутнє», – зазначили у Державному агентстві України з питань кіно.

Нагадаємо, що український найкасовіший мультфільм «Мавка.Лісова пісня» з'явився у прокаті 2 березня.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024