Касові збори «Мавки» склали майже 25 мільйонів гривень за перші вихідні українського прокату

08 Березня 2023, 13:10
Фото: MAVKA/Facebook 7058
Фото: MAVKA/Facebook

За перші вихідні українського прокату довгоочікуваного мультфільму «Мавка. Лісова пісня» до кінотеатрів прийшло майже 190 тисяч глядачів, а касові збори склали майже 25 мільйонів гривень.

Про це 6 березня повідомили у Facebook Державної агенції з питань кіно.

Як зазначає Суспільне, 7 березня, в ефірі телемарафону, режисерка проєкту Олександра Рубан зауважила, що це неочікувані цифри для команди.

«Зараз весна, всі хочуть радості й перемоги», – пояснила режисерка.

У прокат «Мавка» вийшла ще 2 березня – одночасно зі стартом прокату в Північній Африці та на Близькому Сході. Окрім того, український мультфільм покажуть у понад 20 країнах, зокрема у США, Канаді, Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Польщі.

Над анімаційним фільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований до жанру домашньої анімації, а у основі стрічки — образи зі слов’янських міфів і легенд.

Олександра Рубан також розповіла, що, на її думку, заважає розвиватися українській анімації.

Читайте також: Мавка. Лісова пісня: саундтреки до мультфільму

«Треба вірити в свої ідеї, які мають бути інноваційними, та ніколи не йти за кимось, а робити як ти хочеш, не повторювати ні за ким», – зазначила режисерка. 

Вона додала, що важливим аспектом розвитку є фінансування, оскільки анімація – це дорогий екранний вид мистецтва, який вимагає технічне забезпечення, і софт до цієї техніки, і взагалі інший підхід.

«Ми можемо дати світу цікаві історії, і ми можемо і маємо робити це з нашими партнерами», – переконана Олександра. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024