В Україні створили проєкт Culture Fights Back про митців у лавах ЗСУ

25 Лютого 2023, 14:39
Проєкт Culture Fights Back про митців в лавах ЗСУ 1017
Проєкт Culture Fights Back про митців в лавах ЗСУ

Проєкт Culture Fights Back розповідає про митців та мисткинь, а також представників громадянського суспільства, які долучилися до лав Збройних сил України.

Створенням проєкту займався Український інститут спільно з Міністерством закордонних справ України та виданням Ukraїner. Про це журналісти Район.Культура дізналися з офіційного сайту Culture Fights Back.

«Культурні діячі, які збирали стадіони своєю музикою, проводили тисячні читання та виступали на найзнаковіших конкурсах світу були змушені поставити творчість на паузу та взяти до рук зброю. Це демонструє цілісність українського суспільства — де кожен розуміє необхідність боротьби», – йдеться в дописі Українського інституту у фейсбуці.

Серед героїв проєкту представники різних культурних сфер — музиканти Василь Сліпак, Андрій Хливнюк, Олександр Ярмак (ЯрмаК), режисерки Аліса Коваленко та Олена Максьом, режисер Олег Сенцов, громадські активістки Маргарита Рівчаченко та Леся Ганжа, письменники Артем Чех, Артем Чапай та багато інших.

«Читайте історії українських музикантів/ок, письменників/ць, громадських активістів/ок, художників/ць, артистів/ок балету, режисерів/ок та акторів/ок. Кожну історію доповнюють фото героїв та героїнь: одне з професійного цивільного життя, а друге — з військової служби, часто зроблене побратимами чи посестрами. Також можна одразу перейти до робіт митців та мисткинь і познайомитися з їхніми персоналіями та творчістю ближче», – закликали в Українському інституті. 

Ознайомитися з історіями можна за посиланням

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024