У Луцьку показали виставку кераміки за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня»

25 Лютого 2023, 11:40
Виставка кераміки Івана Хом’яка за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» 1168
Виставка кераміки Івана Хом’яка за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня»

У Луцьку показали тематичну виставку кераміки майстра Івана Хом’яка за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» до 152 річниці з дня народження Лесі Українки.

Експозицію показали 25 лютого в онлайн-галереї Культурно-мистецького центру «Красне». Про це повідомили на фейсбук-сторінці установи.

Іван Хом'як «Потерчата»

Іван Хом'як «Вечірнє озеро»

Іван Хом'як «Водяник»

Довідково: Іван Хом'як народився 1961 року в селі Ратнів Луцького району на Волині. Закінчив місцеву школу. Талант до малювання проявився ще у дитячі роки. Відвідував Луцьку дитячу художню школу.

З 1983 по 1988 роки – студент Львівського інституту декоративного та прикладного мистецтва (відділення кераміки). Після закінчення вишу у різні роки працював у майстерні Волинського художнього фонду, викладачем Луцької дитячої художньої школи, заступником директора художнього відділу Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури.

З 2000 року – викладач відділу образотворчого мистецтва, декоративного мистецтва та реставрації Волинського коледжу культури й мистецтва ім. І. Ф. Стравінського (дисципліни – кераміка, реставрація кераміки, скульптура).

Іван Хом’як учасник багатьох обласних та республіканських художніх виставок. Неодноразово брав участь в міжнародних пленерах із живопису в Республіці Польща. Працює в техніках кераміки, скульптури, живопису.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024