Актор Дмитро Лінартович – важко поранений під Соледаром

12 Січня 2023, 10:59
Дмитро Лінартович ФОТО 2912
Дмитро Лінартович

Дмитра Лінартовича, виконавця головної ролі відомого фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь» поранили під Соледаром.

Про це журналісти Район.Культура дізналися з соцмереж. За словами батька актора, Дмитро отримав важке осколкове поранення і контузію. Пізніше з'явилося перше фото після травмування.

Увечері 10 січня з'явилося відео, де поранений актор сказав, що є «трьохсотим». З перебинтованою головою, прямо з ношів, він промовив:  «… ми на Богом даній землі! Нас ніколи не зламати! Ми перемагаємо! Слава Україні!»

Коли актора мобілізували до лав ЗСУ, він знімався у фільмі «Толока» Михайла Іллєнка. Без нього продовження зйомок було неможливим, тому їх зупинили. Держкіно написало клопотання про відстрочку, та його скасували. 

У фільмі Михайла Іллєнка «Той, хто пройшов крізь вогонь» (2011) Дмитро Лінартович зіграв головну роль — Івана Додоки (прототип – реальна людина, Іван Доценко), воєнного пілота родом з Полтавщини, який, потрапивши після Другої світової до Канади, став вождем індіанського племені ірокезів. Що й не кажи – складна роль... Також актор знімався в «Гетьмані» і «Толоці». А нещодавно, 1 грудня, презентував з командою у Києві  фільм «Обмін», де зіграв військового з позивним «Моцарт».

Наприкінці 2022 року Дмитрові Лінартовичу двічі випало по кілька днів бути вдома, у столиці. У перші дні листопада у Києві, коли з передової, де Дмитро воював  майже два місяці, вирвався випадково, на трошки: знадобилося перегнати машину для свого підрозділу.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024