Вийшов друком новий роман Макса Кідрука «Колонія»

02 Січня 2023, 14:31
Нова книга Макса Кідрука «Колонія». Фото: Ксюша Касяненко 4736
Нова книга Макса Кідрука «Колонія». Фото: Ксюша Касяненко

Перша книга з циклу «Нові Темні Віки» рівненського письменника Макса Кідрука вийшла друком – вона має назву «Колонія».

Про це автор повідомив на своїй сторінці у Twitter.

«904 сторінки, 1 кілограм 180 грамів, кольорова вклейка, чорно-білі ілюстрації», – йдеться у дописі.

Фото: зі сторінки видавництва «Бородатий Тамарин» у Twitter

Книга вийшла у новоствореному Максом та Тетяною Кідруками видавництві «Бородатий Тамарин».

Як зазначили на сайті видавництва, «Колонія» — перша книга з фантастичного циклу «Нові Темні Віки» про світ у ХХІІ столітті. Це історія про те, що людина, попри всі її досягнення, не змінюється, й ані збільшення тривалості життя, ні навіть перетворення на двопланетний вид не гарантує людству порятунок.

2141 рік. Людство на Землі ще не оговталося від хвороби клодис, що призвела до найбільшої за пів століття пандемії, коли з’являється новий патоген, який інфікує винятково вагітних жінок. Група вчених-імунологів намагається з’ясувати, що він таке і чи пов’язана його поява з нейтринними спалахами, зафіксованими довкола планети.

Чисельність населення марсіанських Колоній перевищує сто тисяч мешканців, і третина з них — народжені на Марсі. Вони програють суперспеціалістам із Землі боротьбу за робочі місця в наукомісткій економіці Марса і змушені гарувати, мов раби, на низькокваліфікованих ручних роботах. Що більше їх сягає повноліття, то дужче вони прагнуть змін, не усвідомлюючи, що ці зміни ставлять під загрозу саме існування Колоній.

Друкували книгу в Харкові. Через повітряні тривоги та відключення світла довелося відмовитися від фарбування зрізу основного блоку. 

«Мав розмову з друкарнею, й новини не надто втішні. Книга велика, і мені пояснили, що фарбування зрізу займе додаткові 24 дні. Ми не готові примушувати вас чекати аж настільки довше, а тому вирішили відмовитися від фарбування», – розповів Макс Кідрук.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Макс Кідрук (@max.kidruk)


Втім, за повідомленням видавництва «Бородатий Тамарин», попри це за три дні вдалося розіслати понад 2500 замовлень, які читачі зробили завчасно. Окрім книги, можна також придбати стікерпак із зображеннями, які створила ілюстраторка «Колонії» Катерина Кошелева.

Стікерпак. Фото: з сайту «Нових Темних Віків»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024