Мультфільм «Мавка. Лісова пісня» остаточно затвердили для виходу у прокат

24 Грудня 2022, 12:47
Мавка 5313
Мавка
Проєкт створеної за підтримки Держкіно анімаційної стрічки «Мавка. Лісова пісня» фінально прийнято і затверджено комісією Державного агентства України з питань кіно.
 
Про це повідомили на сторінці Держкіно в фейсбуці.
 
«Мавка. Лісова пісня» – найочікуваніший український мультфільм останніх років. Проєкт створено за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки та адаптовано під жанр сімейної анімації. Також в основі мультфільму – образи зі слов’янських міфів і легенд. За рівнем очікування та вкладеними сенсами це своєрідний український «Аватар». «Мавка. Лісова пісня» – це історія, яка дійсно перегукується із сьогоденням.
«Ми не зупинили роботу й продовжували працювати попри тяжкі умови, адже у серцях маємо те, що не вмирає. Ми мали вийти у прокат 29 грудня, та ворог змінив плани усієї країни та, зокрема й вітчизняного кінопрокату. Але «Мавка» готова і з нетерпінням чекає на зустріч з глядачами. Вже зовсім скоро повідомимо вам нову дату прем’єри в Україні й світі та розкриємо безліч захопливих таємниць», – повідомили на офіційній сторінці мультфільму.
Прем'єра фільму відбудеться в усьому світі. Зі слів Держкіно, нову та остаточну дату прем'єри в Україні оголосять через 2-3 тижні. До слова, глядачі очікують на «Мавку» ще з 2016 року і тепер пишуть у соцмережах, аби «фільм не розчарував очікувань».
«На глядачів чекає якісна українська анімація та сильна емоційна історія, що змусить і сміятися, і плакати, і пишатися», – наголошують творці. 
Мультфільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства культури та інформаційної політики України, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024