Заявки українських композиторів передали до Метрополітен-опера

13 Грудня 2022, 10:31
Метрополітен Опера 375
Метрополітен Опера

Заявки, отримані від діячів культури та мистецтва, передали до Метрополітен-опера.

У листопаді 2022 року Держмистецтв оголосило open call для сучасних українських композиторів на замовлення опери та для фахівців та менеджерів української оперної сфери щодо можливості проходження стажування в Метрополітен-опера.

Ці можливості реалізуються на базі всесвітньо відомого нью-йоркського театру Метрополітен-опера, завдяки ініціативі Міністерства культури та інформаційної політики України, підтримці першої леді України пані Олени Зеленської та за сприяння Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Протягом визначених в оголошеннях періодів, отримали 72 заявки від українських композиторів на написання опери та 34 заявки від охочих пройти стажування в Метрополітен-опера.

Така кількість заявок не може не тішити, оскільки підтверджує потрібність та актуальність обох проектів для українських митців.

Наразі ж всі отримані заявки передані Держмистецтв безпосередньо до Метрополітен-опера для вивчення та ознайомлення. Програмна рада нью-йоркського оперного театру і визначатиме як чотирьох менеджерів української оперної сфери, які поїдуть на стажування, так і композитора, якому замовлять оперу. Жодні інші організації або колективи не мають впливу на вибір The Met.

Своєю чергою з нетерпінням очікуємо на рішення Метрополітен-опера і як тільки знатимемо імена щасливців, то відразу ж повідомимо про це на офіційних інформаційних каналах Держмистецтв.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024