5 тонн книг російською зібрали у рівненській бібліотеці й передали на макулатуру

02 Грудня 2022, 15:20
Фото ілюстративне 419
Фото ілюстративне

За пів року до Рівненської обласної бібліотеки для молоді рівняни принесли п'ять тонн книг російською мовою, які передали на макулатуру.

Завдяки цьому вдалося отримати понад вісім тисяч гривень, які передали на потреби наших захисників. Про це повідомили на фейсбук-сторінці книгозбірні.

Ініціативу започаткували на початку літа. За словами бібліотекарів, всі відділи «молодіжки» приймають російськомовні книжки від небайдужих рівнян, які вирішили позбутися книг, що нагадують їм про нашого ворога. Це переважно література радянських часів – художня та пропагандистська.

З початку повномасштабного вторгнення книгозбірня організувала кілька нових ініціатив на підтримку наших захисників та внутрішньо переміщених осіб.

«Крайній раз благодійну допомогу перерахували на купівлю генераторів для одного з підрозділів на Донеччині», – розповіла директорка бібліотеки Світлана Патрикей.

У бібліотеці часто проводять різні заняття з арттерапії для переселенців. А для ЗСУ виготовляють енергетичні смаколики, окопні свічки та в’яжуть шкарпетки для воїнів. Тому постійно є потреба в горіхах та сухофруктах, вовняних нитках та парафіні. У книгозбірні також закликають рівнян долучатися до такого волонтерства.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024