Браслет Залужного: що насправді означають символи на прикрасі Залізного Генерала

17 Жовтня 2022, 17:19
Фото з поста в твіттері, де на руці видно браслет 26973
Фото з поста в твіттері, де на руці видно браслет

Браслет Валерія Залужного постраждав від російської пропаганди та дезінформації про те, що нібито на ньому зображена нацистська свастика. 

Рашистський фейк швидко вдалося спростувати, та яку ж насправді прикрасу носить Залізний Генерал, та яке значення мають символи на ній, про це дізнавалася журналістка Район.Культура.  

Отже, браслет, який носить Валерій Залужний – це браслет вікінгів Мідгард. Кожен символ має своє значення, ще зі скандинавської міфології. Зліва направо:

Світове Дерево Іґґдрасіль – стародавні скандинавські народи представляли світ, у якому живуть, у вигляді велетенського ясеня. Це дерево було цілим всесвітом, що складався з дев'яти світів, які населяли велетні, боги, міфічні істоти та люди.

Валькірія – войовнича діва, помічниця бога Одіна. Завданням Валькірій було обрати серед загиблих найвідважніших воїнів та перенести їх у Валгаллу, де вони ставали героями, що на чолі із Одіном битимуться із армією мертвих у вирішальній битві.

Одін на Слейпнірі  – верховний бог скандинавської міфології Одін на чарівному восьминогому коні Слейпнірі («той, що ширяє») у супроводі двох воронів – Хуґіна і Муніна.

Валькнут – символ триєдності трьох основних світів скандинавської міфології. Знак, що пов'язують з Одіном.

Вегвізир – рунічний знак вікінгів, символ навігації. Значення цього символу розшифровується в одному з стародавніх рукописів наступною фразою: «Той, хто знак цей при собі має, не загубиться ні в шторм, ні в негоду, навіть якщо шлях йому невідомий».

Хуґін та Мунін – пара круків, які літають по всьому світу й повідомляють богу Одіну про події та новини. Давньоісландською мовою Хуґін означає «думка», а Мунін — «пам'ять».

Шолом Жаху – один із найпотужніших і загадкових символів скандинавської міфології. Вісім настовбурчених відростків виходять із центрального кола, ніби захищаючи його і його власника від ворогів.

Декоративний символ – елемент скандинавської та багатьох інших світових культур. Всупереч брехливої інтерпретації російської пропаганди жодного відношення до свастики не має. Є одним з варіантів символу, що має узагальнену назву Соломонів вузол та може означати безсмертя або вічність.

Молот Тора – амулет у вигляді молота Тора вважають потужним оберегом, що захищає і надає впевненості власнику у перемозі над ворогом. Символ доброї сили, що протистоїть силам хаосу та зла.

Світовий змій Йормунґанд – в скандинавській міфології уособлення Уробороса. Древній символ вічності, нескінченності та циклічності, створення і руйнування, життя і смерті, загибелі та відродження.

Читайте також: Вийде друком перша біографічна книга про Валерія Залужного

 

Нагадаємо, що причиною для виникнення брехні з боку ворога, став пост Валерія Залужного у твіттері.

 

На сторінці пропагандистського кремлівського видання RussiaToday після цього вийшла публікація про те, що на браслеті Головнокомандувача ЗСУ нібито є свастика. 

Але фото, яке опублікував військовий Анатолій Штефан, легко спростовує це припущення окупантів, адже на ньому чітко видно скандинавські символи. 

«Трохи якість на браслеті Главкома знижуємо і з'являється... Черговий зашквар роспропаганди!», — написав він під фото.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024