Малювали Карпати: майстерклас з малювання для дітей вимушених переселенців провели на Закарпатті

16 Жовтня 2022, 16:07
Майстер-клас з малювання 949
Майстер-клас з малювання

Майстерклас з малювання провели для дітей Нижньобистрівської гімназії, були серед них й вимушені переселенці. Загалом долучилися 19 учнів. Про це Суспільному розповів викладач Закарпатської школи мистецтв Володимир Беринець. Організатор заходу — благодійна організація «Майбутнє — дітям».

Хвилі на морі малювала шестирічна Мілана Коротка. Дівчинка переїхала з Харківської області. Вона розповіла:

 “Я мрію, коли закінчиться війна — поїхати в Крим. Я переїхала з Біляївки. Зараз ми живемо з мамою у селі Нижній Бистрий”.

П'ятикласниця Ангеліна Дем'яновська хоче стати художницею. Вона відвідує гурток малювання. Дівчинка розповіла: 

“Я обрала намалювати гори Карпати. Вони дуже красиві, і я їх захотіла намалювати. Хочу поступити в школу для малювання, щоб навчитися красивіше малювати”.

Допомагає дітям викладач Закарпатської школи мистецтв Володимир Беринець. Він розповів:

 “Це така своєрідна арт-терапія для дітей. Я намагався не втручатися в їхню роботу, намагався, щоб це була дитяча рука. Звичайно, діти підходили і ставили якісь запитання: як вимішати колір, як намалювати небо, дерево чи воду. Я показував трошечки на палітрі чи кусочку паперу”.

Організував пленер для дітей Нижньобистрівської гімназії благодійний фонд «Майбутнє — дітям», — розповів Суспільному його співзасновник Олег Ігнатко.

"Ви бачите, як радіють наші діточки: це зроблено для них. Ми зробили на базі цієї школи художній клас. В ньому діти зможуть займатися в будь-який час, а тим більше, що з ним можуть займатися спеціалісти”, — розповів Олег Ігнатко.

За його словами, майстеркласи для учнів Нижньобистрівської гімназії проводитимуть щомісяця.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024