«Синдром вцілілого»: як «ГаРмИдЕр» готується до відкриття театрального сезону

01 Жовтня 2022, 16:43
Павло Порицький та Вадим Хаїнський репетирують 1457
Павло Порицький та Вадим Хаїнський репетирують

У мистецькому просторі «Культурне укриття» готується прем'єра вистави театру «ГаРмИдЕр» – «Синдром вцілілого».

Як готуються до відкриття театрального сезону, взнавали журналісти Суспільного.

Зі слів режисерки театру Руслани Порицької, виставу обрали не випадково. Текст написав у березні цього року сучасний драматург Андрій Бондаренко. Там йдеться про переживання героя, пов'язані з повномасштабним наступом росіян в Україну.

«У постановці вистави ми розділили персонажа на тіло, яке дуже болісно реагує, піддається панічним атакам, обурюється, тобто всі емоційні прояви і Я, як зрілий голос розуму», – говорить Руслана Порицька.

У виставі грають всього два актори – Вадим Хаїнський і Павло Порицький.

«Треба намагатись виходити з зони комфорту, говорити про війну, про свої проблеми, які відбулися, про твої внутрішні зміни. І в першу чергу цей твір "Синдром вцілілого", для нас в першу чергу є терапією», – говорить Павло Порицький.

Зі слів Вадима Хаїнського, до цієї постановки готувалися довго.

 

«Така трапилась драматургія, дуже хороша. Руслана обрала цей текст, і вона нас вразила одразу», – розповідає актор.

Режисерка Руслана Порицька каже, що після вистави відбудеться вільне спілкування з глядачами, на зустріч також запросять психолога, щоб усі охочі могли висловити переживання, разом шукати варіанти розв'язання тих проблем, які виникли у зв’язку з повномасштабною війною в Україні.

Нагадаємо, що «ГаРмИдЕр» відкриває виставою «Синдром вцілілого» новий театральний сезон, який стане вже дев'ятнадцятим для театру. Минулого року 18-й сезон відкрила вистава «Трипільські видіння». 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024