Оголосили конкурс для художників на здобуття премії імені Михайла Дерегуса

19 Вересня 2022, 14:21
Михайло Дерегус 20804
Михайло Дерегус

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти оголосило конкурс на здобуття премії імені М. Г. Дерегуса за 2022 рік.

Про це журналістів Район.Культура повідомила пресслужба Держмистецтв.

Премію присуджують художникам у номінації «живопис» за визначні твори (цикл творів), що відзначаються високим професіоналізмом виконання.

Претендувати на Премію може твір (цикл творів), що створений та оприлюднений протягом останніх п'яти років, але не пізніше ніж за три місяці до його подання на здобуття Премії, має позитивні рецензії у мистецтвознавчій літературі, засобах масової інформації.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії вносяться інститутами громадянського суспільства, що спрямовують свою роботу на підтримку культури і мистецтва, підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та закладами мистецької освіти.

Документи приймаємо в електронному вигляді на електронну адресу: [email protected].

Кінцевий термін прийому документів – 01 листопада 2022 року.

Грошова винагорода – 20 тисяч гривень.

Премія присуджується до дня народження Михайла Гордійовича Дерегуса — 05 грудня.

Детальніше на сайті Держмистецтв.

Читайте такожІсторичний воєнний роман «Час нескорених»: премію Корсака вручили письменнику з Львівщини

Довідково: Михайло Гордійович Дерегус — український графік, живописець і педагог; член Спілки художників СРСР та Спілки художників України з 1938 року, член-кореспондент Академії мистецтв СРСР з 1958 року, член-кореспондент Академії мистецтв України з 1996 року, професор Української академії мистецтв з 1995 року.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024