У Луцьк з презентацією книги приїхала Лариса Івшина

16 Вересня 2022, 10:28
Лариса Івшина 1512
Лариса Івшина

У Луцьк завітала українська журналістка, громадська культурна діячка та редакторка газети «День» родом з Волині Лариса Івшина. Вона презентувала чергове перевидання книги серії «Бібліотека газети «День» «Україна Incognita».

Захід відбувся у середу, 14 вересня, в приміщенні головного корпусу Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Послухати та поспілкуватися з письменницею прибули студенти, викладачі, наукова спільнота краю, керівники університету та владці. Зокрема, на дійстві були присутні заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт та народна депутатка України Ірина Констанкевич. Побувала на презентації і журналістка Район.Культура.

Книга «Україна Incognita» складається зі статей про актуальні проблеми стародавньої, середньовічної, нової та новітньої історії України, опублікованих газетою День у 1997-2002 роках. В анотації видання йдеться, що воно – своєрідна історія життя яскравих особистостей – як всесвітньо визнаних, так і маловідомих, – чиї імена уславили Україну й нерозривно пов'язані з нею. 

Історія життя українського народу протягом віків, у ті епохи, коли він підносився до висот історичної творчості, і тоді, коли страждав під ярмом тотального деспотизму. Історія духовних звершень українців – будівничих нетлінних соборів, живописців, композиторів, воїнів, поетів. Історія тисячолітньої боротьби людей за свободу й гідне життя.

Читайте також: Книжка 18+ і відродження Фронтери: Ірена Карпа презентувала у Луцьку новий роман

Цьогорічне перевидання книги – ювілейне.  У 2022 році праці виповнилося вже 20 років. Однак, за словами авторки, видання  не перестає бути актуальним і сьогодні.

«Українці мають думати про майбутнє, а для цього конче потрібне безперервне перенавчання нашої нації, потрібна надійна історична лоція. Є всі підстави стверджувати, що «Україна Incognita» є саме такою. Уже той факт, що книзі вже двадцять років, а її досі активно запитують, свідчить, що ця праця заслуговує на особливе ставлення», – зазначила Лариса Івшина під час презентації.

До слова, два десятиліття тому книгу «Україна Incognita» вперше представили теж у стінах волинського університету.

Лариса Івшина – українська журналістка, громадсько-культурна діячка, письменниця, з 1997 року редакторка газети «День», а також авторка ідеї і редакторка видань бібліотеки газети «День»: «Україна Incognita», «Дві Русі», «Війни і мир», «День і вічність Джеймса Мейса»«Апокрифи Клари Ґудзик», «Люди Майдану. Хроніка». Жінка родом з Локач Волинської області.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024