У Луцьку презентували політичні та антивоєнні карикатури зі всього світу

28 Червня 2022, 15:33
Виставка карикатур у Музеї Корсаків ФОТО 1120
Виставка карикатур у Музеї Корсаків
В Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків презентували міжнародну виставку політичних та антивоєнних карикатур в рамках міжнародного конкурсу під відомим з початку війни гаслом «Русскій воєнний корабель, іди на ***!».
 
Журналістам Район.Культура розповіли про це організатори дійства.
 
Презентація робіт відбулася 26 червня і тривала всього декілька годин. Також під час заходу відбулося погашення тематичних марок з конвертом «Ассоль вже не та...» та презентовано сувенірну монету «Русскій воєнний корабель, іди на ***!» та тематичні кишенькові календарики. Зібрані кошти з благодійного аукціону спрямуються на допомогу ЗСУ.
 
У коментрарі журналістам Район.Культура, організаторка виставки у Луцьку, керівниця Департаменту туризму і промоції міста Луцька – Катерина Теліпська, розповіла, що у музеї показали роботи художників з 16 країн світу – близько 150 робіт, 40 митців. 
«Перша виставка відбулась в Одесі. Пані Тетяна Чичкалюк привезла експозицію сама з Миколаєва, очолює асоціацію лідерів туристичногго бізнесу Миколаївщини. Вона як амбасадор свого регіону її і перевозить містами, окрім представлення виставки, погашення марки, має на меті в кожному регіоні нагадувати і розповідати про Миколаїв і Миколаївщину, про ту непросту ситуацію, яка зараз у них», – розповіла Катерина.
«Дуже двоякі враження від виставки – з однієї сторони гарні малюнки, іноді навіть смішні, а з іншої – розумієш весь той біль, всі ті знущання які принесли та продовжують приносити наші «брати», згадуєш Бучу та Ірпінь, тисячі закатованих життів і тоді вже важко стримати емоції», – поділився своїми враженнями від робіт художників фотограф Вадим Тєсунов.

Читайте також: Луцький карикатурист презентує свого «Шевченка» на виставці в Румунії

Фото Вадима ТЄСУНОВА
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024