Воєнна анімація: у Данії показують роботи луцької художниці

28 Червня 2022, 17:46
Виставка «Створити Реальність» в Данії 1669
Виставка «Створити Реальність» в Данії

Роботи луцької художниці Зю Побережнюк експонуються на груповій виставці «Створити Реальність» (At skabe virkelighed) у Данії

Відеоколажі лучанки увійшли в анімаційну підбірку українських митців у галереї Læsø Kunsthal на острові Лесе. Про це журналістам Район.Культура розповіла Зю Побережнюк.

Читайте також: Луцький карикатурист презентує свого «Шевченка» на виставці в Румунії

«Кожна людина створює власну реальність, обумовлюючи її особистим досвідом, думками та діями. Але є і реальна реальність, яка трапляється з кожним і стосується абсолютно всіх. Ця виставка представляє реалії війни у ХХІ столітті в Європі. Це відбувається саме зараз. Це стосується абсолютно кожного європейця. На виставці представлена серія відеоробіт 9 українських художників у стилі digital art. Анімований паперовий колаж і цифрова анімація. Твори створювалися в умовах війни, поєднуючи образи пережитих вражень, звуку та власних відчуттів. Вони також продовжують творити мистецтво і виражати свої почуття через мистецтво в цей важкий час смутку, завмираючи в очікуванні, коли настане мир», – розповіла кураторка виставки Тамара Палієнко.

Читайте також: «Харків: розстріляна сюїта»: луцька мисткиня створила відеоколаж для NFT-музею Meta history

Серед представлених відеоробіт можна побачити 4 анімації лучанки: «Я не відчуваю», «Завжди лишайся, такою, яка ти є», «Я – протитанковий їжак» та «Тривога».

Читайте також: Плакати про війну луцької художниці Зю Побережнюк

«Для мене честь долучитися до цієї виставки і мати змогу розповісти данцям про те, що відбувається в Україні. Я переконана, що українців має чути увесь світ, тому зараз важливий кожен голос, який наблизить нашу перемогу. Я говорю так, як вмію – через мистецтво», – розповіла Зю.

За словами мисткині, долучитися до виставки їй запропонувала кураторка виставки та засновниця колажної майстерні CUTOUT COLLAGE STUDIO Аннет Сагаль. Окрім відеоарту, в експозиції представлені також фізичні твори митців з України та Данії.

Читайте також: Органістка з Волині зібрала в Данії гроші для ЗСУ

Виставка триватиме до 1 серпня. 

Фото Тамари ПАЛІЄНКО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром