У Рівному відбудеться презентація книжкової колекції Юрія Рибачука

06 Червня 2022, 12:17
Юрій Рибачук 738
Юрій Рибачук

У Рівному відбудеться презентація книжкової колекції Юрія Рибачука, ексзаступника міністра культури України, політичного та громадського діяча, журналіста, перекладача.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненської обласної бібліотеки.

Подія відбудеться 7 червня в «Світлиці» Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (вул. Короленка, 6). Початок о 14:00.

«Книжкова колекція Юрія Рибачука, передана обласній бібліотеці родиною Рибачуків у 2021 році, нараховує понад 1800 примірників видань: книги, в тому числі з автографами авторів, та періодичні видання. Колекція відображає широке коло інтересів пана Юрія та складається з книг гуманітарного профілю українською та іноземними мовами. Тематика літератури, представленої в колекції, надзвичайно різнобарвна — від художньої до історичної, філософської, мистецької, краєзнавчої. Найбільшу частку колекції складають твори класиків та сучасних українських й зарубіжних письменників. Значна частина колекції — художні твори зарубіжних письменників ХХ століття мовою оригіналу», — йдеться в повідомленні.

У бібліотеці зазначають, книжкова колекція знаходиться у вільному доступі для відвідувачів бібліотеки.

До участі у заході запрошені: родина Юрія Рибачука, представники Рівненської ОВА, Рівненської обласної ради, директорка Українського інституту книги Олександра Коваль, науковці, освітяни, культурно-мистецька громадськість Рівненщини.

ДовідковоЮрій Рибачук народився в Рівному, закінчив Рівненський державний педагогічний інститут імені Мануїльського, вивчав зарубіжну літературу в Інституті літератури імені Т. Шевченка НАН України. З 1996 року викладав німецьку мову в одній з рівненських шкіл. Пізніше протягом майже десяти років був менеджером, а також директором у приватних фірмах. У 2006 році Юрій Рибачук влаштувався працювати у газету «Коментарі». У цьому виданні до 2015 року обіймав посаду редактора відділу «Культури». У 2014 році Юрій став членом експертної платформи «Культура 2025», метою якої була розробка довгострокової стратегії розвитку культури на десятиліття вперед. У тому ж році на громадських засадах брав участь у розробці культурою стратегії для Міністерства культури України. З березня 2017 року по вересень 2019 року Рибачук обіймав посаду заступника міністра культури України. Помер 3 липня 2021 року.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024