Українська художниця змалювала кота, що сидів на вікні зруйнованого будинку

11 Квітня 2022, 19:50
Фото Костянтина Сови 11324
Фото Костянтина Сови

Українська ілюстраторка Тетяна Копитова змалювала котика, який самотньо сидів на вікні зруйнованого будинку в містечку Макарів Бучанського району на Київщині.

Такий малюнок вона виклала в своєму інстаграмі. 

Фото самотнього котика, який сидів на вікні розбитого будинку в Макарові, де звірствували російські окупанти, облетіло всю мережу. Безліч людей поширювали світлину кота, який терпляче чекав на своїх господарів, і називали її «однією з найемоційніших». Цією історією перейнялися й митці.

Художниця Тетяна Копитова написала у своєму інстаграмі, що відразу ж почала змальовувати кота як тільки побачила фото. 

«Побачила сьогодні таке фото, де одинокий котик сидить на розбитому вікні... І потягнулись руки малювати...

Неймовірно шкода тварин. Усіх, звісно, шкода, але тварини до того ж не розуміють, що сталося і чому їхнє звичне життя так змінилося... Вони розгублені й покинуті, в когось померли власники, когось покинули, хтось загубився... Хтось з них біжить до людей і просить по допомогу, хтось забивається у напівзруйновані підвали і гине там від ран, хвороб, голоду і стресу... Скільки їх гине, про кого ми ніколи не дізнаємось...» — написала художниця. 

«Безіменні, невидимі жертви цієї неможливої безглуздої війни...» — Тетяна Копитова.

Ілюстрація Тетяни Копитової і фото Костянтина Сови
Ілюстрація Тетяни Копитової і фото Костянтина Сови

Журналісти Район.Культура знайшли інформацію про походження фото котика та подальшу його долю.

Зазнімкував кота з Бучанського району викладач з Київської школи фотографії Костянтин Сова.

«Маленьке місто Макарів, в якому частина будинків повністю знищені. В одному будиночку на своєму віконці сидить маленька кішка і дивиться на ці жахіття навколо. І тільки Бог знає, що там в її голові…» — написав фотограф.

Фото зі сторінки Костянтина Сови
Фото зі сторінки Костянтина Сови

Декілька днів минуло з того часу, як фотографія самотнього кота поширилася соцмережами, й історія набула широкого розголосу. І хепі-енду. 

Кіт зі знищеного дому із сумними очима таки дочекався на свою сім'ю — його забрала до себе кінорежисерка Леся Харченко, про що вона й повідомила під дописом фотографа.

«Сидів собі кинутий усіма котик на вікні розбитого будинку і не здогадувався, що за ним уже їдуть добрі люди, які заберуть його в теплий будинок і добрі художники малюватимуть його портрет:) Ось вона яка світла карма! Друзі, вірте у своє світле майбутнє, і все буде Україна!» — підсумував Костянтин Сова.

Сподіваємося, що таких історій зі щасливим кінцем буде більше. Адже саме вони вселяють надію і гріють серце в цей жорстокий час війни.

Читайте також: Символ стійкості: вцілілі керамічний півник та кухонна шафка на будинку в Бородянці

Леся Харченко із врятованим котиком
Леся Харченко із врятованим котиком

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024