У Луцьку відбувся вечір-спогад Михайла Пронька

24 Січня 2022, 12:46
«Не почуте Михайла Пронька» 733
«Не почуте Михайла Пронька»

З нагоди 100-річчя від дня народження письменника, у Волинській бібліотеці для юнацтва провели вечір-спогад «Не почуте Михайла Пронька».

Захід відбувся 21 січня за участі зразкової театральної студії «Бешкетники». Журналістів Район.Культура повідомив керівник студії, Вадим Хаїнський.

Враженнями від вечора поділилася його гостя Олена СередюкЗа її словами, коли відвідуєш такі заходи – вони заставляють замислитись над життям, і навіть не відразу.

«Я впевнена, якщо будуть такі гарні вечори, будуть втілюватися ідеї, що ставлять собі на меті працівники бібліотеки, пам'ять про цих достойних людей буде вічною», – каже жінка.
На зустрічі усі гості мали змогу почути розповідь дочки Михайла Григоровича, Зінаїди, яка розповідала про свого тата: як проходили їхні вечори, про друзів сім'ї, традиції та улюблені страви.
 

«Вечір закінчився мега позитивно. Міні-диско під пісню «Мода» гурту Світязь, де виконує талановита і як виявилось дуже дзвінкоголоса донька Михайла Пронька, а він є автором слів», – додає Олена Середюк.

Читайте також: «Зимова хуґа» від БЕШКЕТників у Луцьку
Довідково. Михайло Пронько родом із Дніпропетровщини. Народився в місті Новомосковську 10 січня 1922 року.
 
Після закінчення педагогічного училища деякий час вчителював у Покровському районі Дніпропетровської області.
З 1940 року – військовослужбовець. Пройшов дорогами Другої світової війни від Полтавщини до Закарпаття. Нагороджений орденами та медалями.
 
По війні служив у військових частинах на Рівненщині та Волині. Після демобілізації працював директором Теремнівського будинку культури, в будівельному управлінні, начальником рятувальної служби, редактором Волинської бібліотеки для юнацтва. Певний час був керівником обласного літоб’єднання «Гранослов».
 
Михайло Пронько – автор багатьох збірок поезії та прози. Його твори для дітей різноманітні за жанрами й тематикою.
Член Національної Спілки письменників України з 1980 року.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024