У Рівному презентували книгу про Героїв російсько-української війни

30 Листопада 2021, 15:37
Презентація у Рівному 1122
Презентація у Рівному

У Рівному презентували книгу «Народні Герої України. Історії справжніх». Це перша збірка розповідає про Героїв російсько-української війни, які були нагороджені недержавним срібним орденом «Народний Герой України».

Презентація відбулась у суботу, 27 листопада, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Про це пише Горинь.інфо. 

У Рівному на презентацію книги прийшли мами загиблих бійців 81 та 30 бригади та добровольця. Були присутні і студенти.

В книзі історії тих, хто був нагороджений орденом «Народний Герой України». Відвідуючи поранених у шпиталях, представники волонтерських організацій чули безліч неймовірних історій про мужність і героїзм тих, хто став на захист країни, але не був жодним чином відзначений за свої діяння, подвиги, а часто – і самопожертву. Тоді й з’явилася ідея створити символ – дійсно цінну річ, яка б була схожа на відзнаку.

За справу взявся ювелір Дмитро Щербаков, який з власного та зібраного друзями срібла відлив тризуби, що і стали праобразом тепер існуючого ордену.

45 історій про героїв – кожна з яких приклад мужності, жертовності та прояву глибинної любові до власної країни. Військові, добровольці, медики, волонтери, журналісти.

Там є і історії рівнян. Зокрема, один розділ книги присвячений Яні Зінкевич – українській доброволиці, начальниці Медичного управління та реабілітації бійців Української Добровольчої Армії під час війни на сході України. Командирці Медичного батальйону «Госпітальєри».

Придбати книгу можна в інтернеті. Отримані кошти витратять на наступні видання, до них увійдуть розповіді про понад 400 українців, нагороджених орденом «Народний герой України».

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024