У Рівне приїде польська кураторка та дослідниця українського мистецтва Єва Сулек

22 Серпня 2021, 16:17
Єва Сулек АНОНС 2567
Єва Сулек
Платформа взаємодій «Простір» запрошує на зустріч з польською кураторкою й дослідницею українського мистецтва Евою Сулек.
 
Зустріч відбудеться у п’ятницю, 27 серпня, о 17:00 в межах публічної програми резиденції Contemporary Art Rivne. Про це інформують організатори. 
 
Розмова буде присвячена історії сучасного українського мистецтва з доколоніальної перспективи: питанням взаємодії регіональних інституцій та центру, впливу радянської спадщини на сучасні культурні процеси тощо.
 
«Я досліджую українські інституції сучасного мистецтва з постколоніальної погляду. Мене цікавить як процеси деколонізації проявляються у культурній, мовній та наративній політиках окремих мистецьких інституцій, і як вони працюють зі спадщиною колоніального (радянського) минулого», — розповідає дослідниця. 

Довідково. Ева Сулек — польська кураторка, історикиня мистецтва, письменниця. Основні її дослідницькі інтереси стосуються історії українського мистецтва. Вона вивчала історію мистецтва та україністику в Кембриджському й Варшавському університетах, є аспіранткою Університету Миколая Коперніка у Торуні, Польща. 
 
Резиденція Contemporary Art Rivne відбувається за ініціативи Платформи взаємодій «Простір» у партнерстві з Національним університетом водного господарства та природокористування за підтримки Українського культурного фонду.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024