Кураторська відеоекскурсія виставкою «Буча: Втрачений рай»

17 Листопада 2022, 14:30
Алекс Заклецький 9983
Алекс Заклецький
Кураторська екскурсія виставкою Едуарда Бельського та Алекса Заклецького «Буча: Втрачений рай» (живопис, фотографія).
 
Відео з виставкового залу Музею Корсаків опублікували на каналі установи.
 
Містечко Буча практично всі роки відновлення Незалежності України планувалося та розбудовувалося як таке собі курортне передмістя біля мегаполіса. Швидкий доступ до столиці, з одного боку, а з іншого чисте повітря, гарне планування, річки, ліси, парки, а до того ще й відносно дешева нерухомість робили цю місцину таким собі затишним райочком для молодих родин з діточками та «креативного класу». В Буч ти водночас відчував пульс цивілізаційного прогресу та пасторальний затишок і в цьому еклектичному поєднанні не було конфлікту, а скоріше, навпаки була гармонія протилежностей.
 
 
Гірка іронія долі в тому, що в один день цей намріяний і виплеканий український райочок перетворився на справжнє пекло з трупами на вулицях, катівнями забризканими кров’ю, окупантським гівном в оселях та жахом в очах всіх свідків цього інферно.
Виставка двох митців це гра на контрастах «до» та «після» приходу «руского міра» в Бучу і гірка констатація того факту, що топонім Буча став відомий всьому світові лише тому, що сучасні мобільні технології дозволили онлайн-трансляцію розвернення інферно російського вторгнення і Світ просто не зміг від нього відвернутися і не бачити, як це сталося в Грузії, Ічкерії, Молдові.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024