Розмова з Павлом Ковачем в Музеї Корсаків

26 Березня 2022, 16:00
Розмова в Музеї Корсаків ВІДЕО 8544
Розмова в Музеї Корсаків

Павло Ковач — український художник, живописець, графік, перформер, реставратор, вчитель, учасник групи «Поп-транс», співзасновник галереї «Коридор», член спілки художників України. Живе в Ужгороді. 

Розмова з Павлом Ковачем відбулась у просторі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків 23 лютого 2022 року. Тут 23 лютого в останній мирний вечір перед повномасштабним вторгненням військ російської федерації в Україну, відкрилась його виставка «Стіна». Це свого роду філософський підсумок 40-річної живописної творчості митця. 

Чому мистецтво – це остання релігія, через яку можна дійти до нірвани? 

Чому Павло Ковач у свої роботи часто «включає Небо»? 

Чому його знакова виставка має назву «Стіна» і чому «стіну непорозуміння» з українцями побудували у своїй свідомості їх надто «дорогі сусіди» росіяни? 

Про це і не тільки у тривалій, але насиченій філософськими роздумами про історію й сьогодення мистецтва «Розмові в музеї Корсаків» з Павлом Ковачем. 

Авторка та ведуча – культурологиня Світлана Федонюк

Читайте також: Переможемо лукавого ворога

«Розмова в Музеї Корсаків» — це серія пізнавальних відеоінтерв'ю зі сучасними українськими митцями або їхніми представниками. Так редакція Район.Культура популяризує культурну спадщину та зберігає національну пам’ять українського народу. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024