У Закарпатському музеї відкрили міжнародну виставку писанок

29 Березня 2024, 16:02
Писанки з виставки ФОТО 393
Писанки з виставки

У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відбувається міжнародна виставка писанок. 550 експонатів майстрів зі Словаччини, Чехії, Румунії, Хорватії, Польщі, США, Швейцарії та з кількох областей України виставили на загальний огляд. 

Виставка має благодійний характер, адже майже 300 писанок з експозиції виставлені на продаж. А усі отримані кошти організатори обіцяють скерувати на підтримку ЗСУ. Про це повідомили на сайті Закарпатської облради.

«Прийшов мені в голову такий оксиморон про те, що писанка багатогранна. Насправді ж, якщо на них подивитися, то жодних граней на них немає. Зазвичай, усі вони – рівні, овальні чи круглі. Що ж тоді там багатогранного? Те, що кожен з нас може побачити в них щось своє. У кожної писанки – свій орнамент. Тут можна зануритися у світ кожної з них, знайте щось своє – особливе. Дякую музею за те, що ось уже 10 років він проводить цей захід і вже навіть став міжнародним. Приємно, що заклад співпрацює з такими поважними установами, як Музей писанкового розпису з міста Коломия. Вдячний усім учасникам виставки – хто надав свої експонати, хто погодився допомогти своїми роботами Збройним силам України, хто подарує позитивні емоції відвідувачам виставки, які прийдуть до зали і побачать так кругу і, водночас, багатогранну писанку», – зазначив перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета.
 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024