Уродженка Луцька, режисерка Катерина Горностай шукає акторів для нового ігрового фільму

28 Березня 2024, 17:04
Фото з фейсбук-сторінки Катерини Горностай 470
Фото з фейсбук-сторінки Катерини Горностай

Режисерка та авторка сценарію родом з Луцька Катерина Горностай запрошує взяти участь у кастингу на ролі в новому ігровому повнометражному фільмі «Антонівка». Чекають на заявки як від професійних акторів та акторок, так і людей без досвіду віком від 20 до 30 років.

Про це пише «Детектор Медіа». Для цього потрібно заповнити гугл-форму. Як зазначають у заявці на кастинг, вміння грати на музичному інструменті вітається, але не є обов'язковим.

Нагадаємо, що її попередній фільм «Стоп-Земля», який розповідає про досвід дорослішання, багато хто відзначав за інтимність та ніжність. А ще він здобув нагороду «Кришталевий ведмідь» юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus у межах 71-го Берлінського міжнародного кінофестивалю, а також гран-прі на 12-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

«Наш кастинг трохи відрізняється від звичного пошуку акторів. Мені цікаво познайомитися з дуже різними людьми. І хоч сценарій уже написаний, я допускаю, що мої герої і навіть, можливо, їх професії зміняться під впливом справжніх особистостей, яких ми зустрінемо. Тому неважливо, чи маєте ви акторський досвід, чекаємо ваші заявки», — сказала «Детектору медіа» Катерина Горностай. 

Вона також розповіла більше про сам фільм та персонажів: «Антонівка» (поки що це наша робоча назва, це такий сорт яблуні) розповідає камерну історію одного деокупованого селища в повоєнному майбутньому України. Центральними персонажами фільму є молода пара, яка тільки-но почала новий етап стосунків. Тепер вони мешкають разом у домі її діда Антона (його ми будемо шукати трохи згодом).

Вони молоді і наївні. Аврора – ветеринарна лікарка, багато працює, добра і цілеспрямована, але емоційно незріла дівчина. Коли їй погано, вона не вміє попрохати про допомогу, тому відштовхує найближчих. Дарко – композитор і музикант, чуйний і відповідальний. Він безробітний, тому часто лишається вдома на хазяйстві і таким чином стає важливою частиною як дому, так і громади села».

Фото: moonman.com

Режисерка розповідає, що наразі вони мають фінансування лише на розробку проєкту, зокрема кастинг, пошук локацій.

«Це стало можливим завдяки Європейському фонду солідарності з українськими фільмами (ESFUF): ми отримали фінансову підтримку на девелопмент. Попереду пошук фінансування саме на виробництво. Розробляємо проєкт ми разом з нашими литовськими партнерами, а також відкриті до співпраці з копродюсерами з інших країн», – каже Катерина.

Зйомки плануються в Україні, проте коли саме вони розпочнуться – поки неясно. Катерина Горностай пояснює: «Почати знімальний період можна буде лише за наявності фінансування, тому коли точно почнуться зйомки, сказати не можемо».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024