У Держкіно не продовжили контракт з гендиректором кіностудії Довженка Олесем Янчуком

28 Березня 2024, 13:44
Олесь Янчук. Фото з фейсбук-сторінки Держкіно 280
Олесь Янчук. Фото з фейсбук-сторінки Держкіно

Олесь Янчук більше не обіймає посаду директора Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. О. П. Довженка».

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державного агентства України з питань кіно. Також цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив заступник директора кіностудії Сергій Горбик.

«Шановний Олександре Спиридоновичу, щиро вам вдячні за сумлінну багаторічну працю на посаді директора Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів ім. О.П. Довженка». Протягом цього часу ви продемонстрували високий рівень професіоналізму та відданості своїй роботі. Олександр Спиридонович має вражаючий досвід і внесок у різні галузі українського мистецтва. Він є українським режисером, продюсером, сценаристом та Народним артистом України. Очолював кіностудію протягом 10 років», — йдеться у повідомленні Держкіно.

«У Олександра Спиридоновича Янчука офіційно закінчився вчора термін його контракту», — підтвердив цю інформацію у коментарі нашій редакції заступник директора кіностудії Сергій Горбик.

Він додав, що у кіностудії чекають рішення від Держкіно, свого керівного органу, «в дуже короткий час».

Довідково: Олесь Янчук (ім'я при народженні – Олександр) – режисер, продюсер, сценарист. Народний артист України (2014).

У квітні 2014 року він був призначений Мінкультом на посаду директора кіностудії Довженка. У серпні 2017 він також очолив Національну спілку кінематографістів. У березні 2019-го Янчук переміг у конкурсі на посаду генерального директора кіностудії Довженка.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024