У Канаді відкрили бібліотеку імені Лесі Українки

28 Березня 2024, 12:48
У Канаді відкрили бібліотеку імені Лесі Українки. Фото: Тетяни Додонової 269
У Канаді відкрили бібліотеку імені Лесі Українки. Фото: Тетяни Додонової

В Оттаві відкрили українську бібліотеку імені Лесі Українки при однойменній українській школі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Посольства України в Канаді.

«Це довгоочікувана подія для української громади та всіх прихильників української літератури. Відтепер українці – від наймолодших до дорослих, матимуть можливість зануритися в сучасні українські літературні шедеври, досліджувати багатство нашої мови та культурного надбання», – йдеться у дописі.

Фото: Тетяни Додонової

Ініціатором та виконавцем проєкту є громадська організація Українська школа імені Лесі Українки в Оттаві за підтримки Української Кредитової Спілки.

​Проєкт став можливим завдяки ініціативі керівництва школи Юлії Кубін, координаторки бібліотеки Тамари Пастух, підтримки партнерів та волонтерів, які допомагали збирати книжки.

«Українська бібліотека в Оттаві це не лише місце для читання, а символ нашої культури та спадщини. Це місце, де ми - українці Канади, зможемо збиратися, вивчати мову, ділитися знаннями про історію і традиції українського народу. Бібліотека буде моїм другом, моїм віконечком до України, коли я є так далеко від дому», – сказала учениця Школи Олеся Тхір.

Фото: Тетяни Додонової

Основну частину бібліотеки складають подаровані та пожертвувані українською громадою книги. Кожен охочий може подарувати бібліотеці україномовні книги, як вживані, так і нові, від 2000 року видання. Література, також, закуповуватиметься на зібрані від спонсорів та проведення фандрайзингів кошти.

Фото: Тетяни Додонової

У колекції буде представлена як доросла, так і дитяча література різних жанрів. А також можна буде знайти як класиків української і світової літератури, так і сучасних авторів. Формуватимуть і невелику колекцію англомовних книг про Україну.

З умовами використання бібліотеки можна ознайомитися за посиланням.

Фото: Тетяни Додонової

Фото: Тетяни Додонової

Фото: Тетяни Додонової

Фото: Тетяни Додонової

Фото: Тетяни Додонової

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024