У Луцьку відкриють виставку Григорія Лоїка «Майдан-Війна-Маре»

27 Березня 2024, 18:11
Підготовка до виставки АНОНС 377
Підготовка до виставки

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відкриють виставку тернопільського художника Григорія Лоїка, яку він присвятив пам'яті дружини Марії.

Презентація проєкту  «Майдан-Війна-Маре» відбудеться 29 березня о 17:00. Вхід – вільний. Журналістам Район.Культура про це повідомили організатори.

«Простір образності у малярстві та сценографічній практиці Григорія Лоїка на сьогодні конструюється за логікою авторської метамови, з індивідуальним арсеналом виражальних засобів та узгодженими смисловими зв’язками між різними жанрово-тематичними групами творів. Значною мірою це підтверджується змістом його нової персональної виставки «Майдан-Війна-Маре», присвяченої світлій пам’яті дружини Марії. В єдиній духовно-етичній парадигмі уклалися спомини, нюансовані стани екзистенції, реакції на воєнну реальність, а також сукупність пластичних «ключів», дібраних мистцем для закріплення тих чи інших символьно-алегоричних означень Простору, Часу і Пам’яті», – каже доктор історичних наук Роман Яців

Загострене відчуття болю зняло з автора будь-які обмеження на техніку і матеріали творення мистецького образу. Жанрово-видовий спектр його творів розвинувся в напрямку художньої публіцистики з відповідним синтаксисом структурних елементів. Носіями теми мілітаризму та антигуманізму стали кулі, гранати та інші безпосередні атрибути воєнного фаху. 

Гіперреалістичною манерою живопису Григорій Лоїк досягає гостроти представлення теми протистояння добра і зла в реаліях боротьби захисників України з московським агресором. 

Григорій Лоїк – український живописець, графік, художник театру, заслужений художник України. У 1991 році закінчив Львівський державний інститут прикладного і декоративного мистецтва. Головний художник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024