Палітурка: в Україні запустили подкаст, присвячений шкільній літературі

26 Березня 2024, 17:38
Подкаст 1033
Подкаст

Український ПЕН та The Ukrainians Media запустили подкаст «Палітурка», присвячений творам зі шкільної програми: чому вони вчили нас тоді та чого можуть навчити сьогодні.

Про це журналістам Район.Культура розповіли творці проєкту.

«У шкільні роки кожному та кожній із нас доводиться вирішувати безліч екзистенційних питань: від вибору модних штанів до самоідентифікації. У цьому потоці багатьом було важко знайти сили і час на твори Панаса Мирного чи Лесі Українки. Подкаст «Палітурка» створений саме для таких людей, – говорить ведучий проєкту Захар Давиденко

За його словами, якщо у школі вам не було смішно з гуморесок Павла Глазового або було важко сприймати стиль письма Ольги Кобилянської – ви не одні. 

«У «Палітурці» я спілкуюся з професійними читачами і читачками, які допоможуть нам із вами зрозуміти або наново відкрити для себе твори, котрі у школі пройшли повз багатьох з нас», – додає ведучий.

В межах «Палітурки» вийде 10 епізодів, нові випуски подкасту очікуються кожні два тижні. Серед гостей зокрема – літературна критикиня Богдана Романцова, поетка Катерина Калитко, літературознавиця Тетяна Огаркова

Перший випуск із літературознавцем Ростиславом Семковим про Павла Глазового та його (не)смішні гуморески вже доступний за посиланням.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024