До українських бібліотек передадуть 15 тисяч книжок з Британії

18 Березня 2024, 18:06
Учасники міжнародного ПЕН-клубу та українського ПЕН-клубу на Лондонському книжковому ярмарку 2024 року. Фото: BAI 329
Учасники міжнародного ПЕН-клубу та українського ПЕН-клубу на Лондонському книжковому ярмарку 2024 року. Фото: BAI

Благодійна організація Лондонського книжкового ярмарку Book Aid International надішле до Українського ПЕН-клубу партію книжок, які розділять між книгозбірнями України у межах проєкту «Незламні бібліотеки». 

Book Aid International передасть 15 тисяч примірників. Про це пише Читомо з посиланням на пресслужбі організації.

Раніше організація передала до України понад 25 тисяч книжок і повідомила, що 10 тисяч з них Український ПЕН надіслав до 68 бібліотек, частина з яких розташована на прифронтових і деокупованих територіях. 

Видання надіслали до Чернігова, Херсона, Дніпра, Харкова, Києва, Чернівців та на Донеччину.

З проханням про видання для книгозбірень до організації звернувся Український ПЕН під час Лондонського книжкового ярмарку-2023.

«Книжки, які наші партнери-видавці щедро пожертвували, тепер у руках людей, які їх найбільше потребують. Приємно знати, що ці книжки стануть для багатьох українців, які стикаються з щоденною реальністю війни, як засобом комфорту, так і допоможуть побудувати майбутнє. Ми хочемо подякувати всім нашим жертводавцям книжок і фінансовим благодійникам за те, що вони допомогли зробити цю книжкову пожертву», – прокоментувала очільниця Book Aid International Елісон Твід.

Президент Book Aid International Найджел Ньютон закликав більше видавців долучатися до збору книжок для українських бібліотек.  Зробити це вони можуть, звернувшись на електронну пошту [email protected].

Раніше український ПЕН отримав понад 25 тисяч різножанрових книжок англійською мовою для дорослих, підлітків та дітей від Book Aid International.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024