Генеза сучасного українського мистецтва: Музей Корсаків відкриває оновлену основну експозицію

06 Березня 2024, 11:49
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків АНОНС 1287
Музей сучасного українського мистецтва Корсаків

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує на відкриття оновленої основної експозиції «Генеза сучасного українського мистецтва».

Презентація відбудеться 9 березня о 18:00. Вхід вільний. Про це журналістам Район.Культура повідомили організатори.

Історія експозиції «Генеза» Музею Корсаків бере свій початок з 2018 року. Протягом цього часу вона зазнавала постійних поповнень та трансформацій. 24 лютого 2022 року експозицію МСУМК евакуювали з метою збереження та захисту у зв'язку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Завдяки довготривалій роботі команди музею, експозиція знову доступна для відвідувачів.

В оновленій експозиції представлено близько 700 артоб'єктів понад 300 українських митців: живопис, графіка, скульптура, інсталяція, відео арт, діджитал об'єкти. 

Проєкт «Генеза сучасного українського мистецтва» демонструє його витоки через тяглість та діалоги художників різних поколінь. Показує світовій спільноті актуальні мистецькі пошуки сучасних українських художників. Адже, для кожного із українських регіонів характерні свої традиції, своє минуле, свої ракурси бачення національних перспектив та культурно-художні стереотипи.

Експозиція підкреслює вагомість впливу локального історико-культурного та художнього досвіду на формування сучасного українського мистецтва. Аналіз його розвитку в Україні неможливий без урахування регіональних відмін­ностей, без зіставлення різних практик, особливостей місцевого контексту. На виставці представлені Західний, Дніпровський, Одеський, Закарпатський, Київський, Харківський та Південно-східний мистецькі осередки.

Також оновлена «Генеза» вмістила в себе залу діджитал-арту.

«Відкриття оновленої експозиції «Генеза сучасного українського мистецтва» стане знаковою подією для українського культурного життя. Це не лише можливість побачити шедеври українського мистецтва, але й шанс осмислити історичний контекст та виклики, з якими стикається українське суспільство сьогодення», – кажуть організатори.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024