Оголосили програму форуму «Космогонія: ключ до майбутнього»

27 Лютого 2024, 13:42
Космогонія 1317
Космогонія

П'ятий міжнародний артфорум «Космогонія: ключ до коду майбутнього» відбудеться офлайн у Луцьку у межах проєкту «Космогонія».

Захід пройде 29 лютого у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Журналістам Район.Культура про це повідомили організатори.

МСУМК Art Forum з головною темою «Космогонія: ключ до коду майбутнього» збере сотні учасників офлайн та онлайн, допоможе глибше зануритися в таємниці Всесвіту та розглянути потенційні сценарії майбутнього людства, спираючись на інтеграцію науки, філософії, культури, історії, мистецтва і технологічних досягнень.

Офлайн форум передбачає чотири тематичні секції:

  • Футурологія та прогнозування майбутнього;
  • Теологічні та філософські виміри майбутнього;
  • Культурні та соціальні аспекти майбутнього;
  • Астрологія та метафізика.

На МСУМК Art Forum на вас чекають дискусії про потенційні сценарії майбутнього для людства та нашої планети, про майбутні тенденції у технологіях, соціальних змінах та глобальних викликах, про трансгуманізм, біотехнології, ШІ та їх потенційного впливу на майбутнє людства.

У програмі Форуму:

  • 09:00 - 10:00 – вітальна кава та реєстрація;
  • 09:30 - 09:45 – ексурсія на проєкт «Космогонія»;
  • 10:00 - 10:40 – офіційне відкриття форуму;
  • 10:10 - 10:40 – «Футурологія: проблеми та прогнози майбутнього». 

Василь Шевцов – завідувач кафедри проектування і конструкцій літальних апаратів Дніпровського Національного університету імені Олеся Гончара, кандидат технічних наук, доцент;

  • 10:40 - 12:00 – «Космогонія з майбутнього: культура резонансу». 

Олександр Філоненко – український філософ, православний теолог, публічний інтелектуал. Доктор філософських наук, доцент філософського факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна;

  • 12:00 - 12:30 – «Сучасна православна есхатологія».

Юрій Чорноморець – доктор філософських наук, професор, професор кафедри богослов'я та релігієзнавства НПУ ім. Драгоманова, український релігієзнавець і філософ;

  • 12:00 - 12:30 – «Шлях призначення». 

Володимир Бадіян – ведичний астролог, хіромант, психолог, фахівець системи архітектурного планування Васту-шастра;

  • 13:30 - 14:00 – «Як міф упорядковує світ: від хаосу до космосу».

Наталія Кривда – докторка філософських наук, професорка кафедри української філософії та культури Київського Національного університету імені Тараса Шевченка;

  • 14:00 - 15:00 – «Трансгуманізм та безсмертя: утопія, благословення чи прокляття?».

Віктор Корсак – професор, доктор економічних наук, кандидат медичних наук, Голова Ради директорів VolWest Group, фундатор Музею Сучасного Українського Мистецтва Корсаків, куратор проєкту «Космогонія»;

  • 15:00 - 15:30 – «Авторський міф і шілетична функція культури».

Анатолій Дністровий – письменник, філософ, художник, есеїст, влогер. Член Українського ПЕН. Кандидат філософських наук;

  • 15:30 - 15:45 – перерва. 

  • 15:45 - 16:05 – «Міф та реальність: нові виклики сучасності».

Світлана Стоян – докторка філософських наук, доцент, член Національної спілки художників України, директор Арт-центру «Альтер-Его»;

  • 16:05 - 16:30 – «Приземленість міметизму та космогонія модернізму».

Орест Голубець – доктор мистецтвознавства, академік Національної академії мистецтв України, професор кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка», завідувач кафедри художньої кераміки Львівської національної академії мистецтв;

  • 16:30 - 17:30 – «Чому державі необхідно підтримувати українське мистецтво: аудит та візія майбутнього».

Богдан-Олег Горобчук – український поет з покоління двотисячників, кандидат соціологічних наук, комунікаційник. Є автором YouTube-каналів «Культуртригер» та «Кандидат цинічних наук», зав. кафедри соціогуманітарних дисцилін державної Академії Бойчука.

  • 17:30 - 18:30 – Панельна дискусія: «Виклики та можливості майбутнього»

Більше дізнатися про форум, спікерів та тематики виступів можна за посиланням. Організатори попереджають, що у програмі можливі зміни.

Участь у форумі – безоплатна. Необхідна реєстрація

Нагадаємо, Музей Корсаків вже понад рік реалізовує проєкт світового рівня «Космогонія», який є унікальним та новаторським у багатьох аспектах, адже поєднує у собі мистецтво, функціональність та філософію. 

У межах проєкту створюють найбільшу у світі живописну картину на полотні площею 2 тисячі м2. Куратор проєкту – фундатор музею Віктор Корсак, картину створює знаковий український художник з Горлівки – Петро Антип.

Але «Космогонія» – це не лише картина. Це цілий мистецько-освітній проєкт, який включає сотні артоб'єктів та представляє синергію різних видів мистецтва, а також показ вистав, перформансів, виставок, проведення освітніх заходів та неформальних івентів, серед яких і МСУМК Art форуми.

Створення картини становитиме близько 18 місяців і стане найдовшим перформансом у світі. На основі усіх досліджень Віктор Корсак напише філософський трактат.

Саме інтеграція мистецтва у виробничі процеси на постійній основі створює унікальні можливості для вивчення споконвічних питань: Для чого це все? Для чого ми є, і що з цим всім буде?  

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024