І буде весна!: Укрпошта підготувала поштовий випуск до 10-ої річниці російсько-української війни

19 Лютого 2024, 16:34
Поштовий блок «І буде весна» 1264
Поштовий блок «І буде весна»

Укрпошта представить поштовий випуск «І буде весна», кий вийде напередодні десятої річниці війни та другої річниці повномасштабного вторгнення, розв’язаного Росією проти України.

Погашення штемпелем «Перший день» пройде 23 лютого в Києві на головпоштамті та на лівобережному поштамті, спецпогашення — у всіх регіонах України. Штемпелі автономної республіки Крим та міста Севастополь прикріплені до Києва, Луганської області — до Покровська Донецької області. Про це повідомили на сайті установи.

«Починаючи з 2014 року, наша держава веде війну за збереження незалежності, власної ідентичності, право вільного вибору та територіальну цілісність. У лютому 2014 року ворог окупував Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей нашої країни. До повномасштабного вторгнення бойові дії точилися на сході нашої країни, а з 24 лютого 2022 року країна-терорист поставила собі за мету окупувати та підкорити всю Україну. Та попри перевагу ворога в живій силі та озброєнні, українці, платячи надвисоку ціну за майбутнє, виборюють свою Перемогу», – йдеться у повідомленні.

На поштовому блоці «І буде весна!» відтворили одні з найвідоміших та знакових світлин воєнного часу, яким Укрпошта вшановує героїчний спротив українського народу проти російського агресора:

  • захоплення аеропорту «Бельбек» — знакова фотографія війни, розпочатої з окупації Криму в 2014 році польського художника Kуби Камінського. Цей знімок фотографу дивом вдалося приховати від російських загарбників, завдяки чому світлину побачив увесь світ;
  • воїн у променях сонця на «Азовсталі» – легендарний автопортрет, зроблений захисником із позивним «Орест» Дмитром Козацьким у травні 2022 року під час героїчної оборони Маріупольської «фортеці»;
  • фото з весілля медиків-волонтерів на весні 2022 року у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові, автора Сергія Бобка;
  • світлина рук піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок», яке зафіксував Максим Дондюк за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута в березні 2023 році.

Ці знімки побачив увесь світ, вони були високо оцінені міжнародною спільнотою та відзначені нагородами. Так, фото «Захоплення аеропорту «Бельбек» посіло перше місце в конкурсі Grand Press Photo 2014; «Світло переможе!» та «Кохання не спинити!» увійшли до переліку найкращих світлин 2022 року за версією газети The Guardian; знімок «Руки піхотинця» потрапив до добірки найкращих фотографій 2023 року за рейтингом журналу Time.

Тираж блоку – 250 тисяч примірників, вартість – 90 гривень. Тираж конверта «Перший день» – 50 тисяч примірників. Випуск також містить художній конверт, чотири картки, презентаційну папку і сувенірну рамку.

Дизайнер поштового блоку, карток, конвертів та штемпелів — Володимир Таран.

З 19 лютого в поштовому маркеті відкрили передзамовлення на поштовий набір. Для оформлення передзамовлення потрібно перейти за посиланням. Відправлення замовлень розпочнеться після 23 лютого — дати введення випуску в обіг.

Усі охочі попередньо можуть купувати конверт «Перший день», відправлення якого, на відміну від блоку, здійснюватиметься за фактом замовлення. Власники філателістичних абонементів вже отримали посилання на оплату цього поштового випуску на свої електронні скриньки.

23 лютого, одночасно з продажем випуску «І буде весна!», у Поштовому маркеті відкриють продаж благодійного набору, який міститиме новий зразок презентаційної папки «ПТН ПНХ! Бородянка» з комплектом продукції, яку випустила Укрпошта 24 лютого 2023 року, а також папку «І буде весна!». Кількість наборів обмежена — 500 штук. Тисячу гривень від продажу кожного набору направлять на облаштування шкільних укриттів.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024