Флешмоб 21: як відомі українці беруть участь у популярній акції

08 Лютого 2024, 14:00
Колаж ОНОВЛЮЄТЬСЯ 6187
Колаж

У фейсбуці шириться флешмоб #21, де користувачі соцмережі публікують свої фото, на яких їм 21 рік.

Журналісти Район.Культура вирішили зробити добірку дописів відомих українських митців та журналістів. 

Поетка та культурна менеджерка Тетяна Власова підписала своє фото: «Фото в 21, яке я заслужила».

Тетяна Власова друга зліва

У коментарях Тетяна розповіла історію фото з Віктором Ющенко. 

«У 21 я працювала політичною оглядачкою в інформаційному агентстві. Світлина зроблена на зустрічі з президентом у День журналіста», – поділилась Тетяна Власова.

Музикант, лідер гурту «Фіолет» та письменник Сергій Мартинюк опублікував фото у Криму. 

«Отже, 21. Крим, Ялта, моя улюблена на той час олімпійка, «косси» і наші з Павлом Данильчуком прогулянки до Ластівчиного гнізда і навколо того за кадром. Повторити б», – написав музикант. 

«За місяць до 21 і за кілька тижнів до 100-річчя Богдана Ігоря Антонича. Його вірші можна було послухати в заторі на Поштовій площі з мегафону, почитати на роздрукованих папірчиках і навіть в метро. Добрі були часи», – підписав своє фото журналіст та засновник проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко.

Художник та іконописець Лев Скоп підписав світлину: «Бітломанами народжуються».

Брати Капранови розмістили спільне весільне фото з підписом: «74 – загальний вік всіх учасників. А за місяць став 78. Значить комусь тут точно 21 або майже 21».

«Отака я в свої майже 21... якщо когось непокоїть – ці фото є у мене, бо колись добрі люди їх опублікували в інтернеті і тільки так вони збереглися», – написала письменниця Галина Крук.

Журналіст Віталій Портніков зазначив у своєму дописі, що світлину, на якій йому 21 рік, зробив у Дніпрі.

«21? Та наче було колись», – з іронією написала дитяча письменниця Зірка Мензатюк

Співачка Марія Бурмака: «Мій альбом «Марія» випущений в Канаді компанією Євшан. Це став перший CD українського артиста з України. А взагалі першим альбомом випущеним на CD був альбом Квітки Цісик. Мій – другий. На фото мені 21 рік».

Журналіст та голова Центру досліджень політичних цінностей Олександр Доній опублікував фото свого виступу у Верховній раді.

«Студентська революція на граніті», жовтень 1990-го. Мій виступ у Верховній Раді від імені студентського Майдану. Якраз два місяці, як мені виповнився 21 рік. А от сумний Іван Плющ і незадоволений Леонід Кравчук у президії – дещо старші», – підписав світлину Доній.

Історик та письменник Володимир В'ятрович опублікував фото з Карпат у футболці зі Степаном Бандерою.

«21(+1). 1999. Табір «Бескид», гора Кремінна, біля с. Гребенів... Між іншим, на таборовиках перші в історії України футболки із Бандерою. Дизайн Юрія Юзича».

Фоторепортер Олександр Заклецький поділився, що більшість його фото до 2006 року згоріли у пожежі. 

«Ось це фото зроблене як раз десь між 1997 та 1999. Так що можу сказати що ось так я виглядав в 21. За це фото дяка до небес Lena Godlevska», – написав фотограф.

Письменниця Мар'яна Савка підписала фото: «Ох пішла жара. То чи готові ви мене бачити в мої 21? Хтось, може, і памʼятає».

«Мій 21. Десь у рідних горах», – письменник і видавець Іван Малкович.

«Зрада Мороза, цього ви не знайдете в Яндексі, 3-5 прочитаних книжок на тиждень, Крим, Бастардо Інкерман. Верніть це все, я розрахуюсь», – письменник Артем Чех.

Довідково: флешмоб #21 розпочався з американця Деміана Раффа зі штату Аризона (США), який поділився своєю фотографією з сімейної подорожі до Мексики. Його мати надіслала йому це фото й він розповів, що тоді вони вперше випили пиво разом після того, як йому виповнився 21 рік.

Після цього користувачі соцмереж підхопили ідею та почали публікувати свої фото у 21 й таким чином розпочали цей флешмоб. Серед іноземців флешмоб «завірусився» в інстаграмі. З хештегом 21 в соцмережі Інстаграм нині опубліковано понад 15 мільйонів дописів. Серед українців акція стала популярною більше у фейсбуці. 

До слова, у Сполучених Штатах люди досягають повноліття з 21 року та офіційно можуть вживати алкоголь, тому цей вік є дуже знаковим саме для американців.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024