HBO розірвав контракт із сербським актором, який підтримує Росію

03 Лютого 2024, 16:01
Фото з інстаграм-сторінки Мілоша Биковича 698
Фото з інстаграм-сторінки Мілоша Биковича

Сербський актор Мілош Бикович, який підтримує Росію, не зніматиметься у третьому сезоні серіалу «Білий лотос».

Телеканал HBO розірвав контракт з Биковичем після розголосу та звернення від Міністерства закордонних справ України, пише «УП.Культура» з посиланням на видання The Variety та Deadline.

Актор-путініст мав зіграти «кокетливого» росіянина Валентина, який працює інструктором з йоги у готелі. Тепер роль перепишуть, повідомили у HBO. 

Водночас сам Бикович заявив, що проти нього «розв'язали цілеспрямовану кампанію». На думку путініста, цей прецедент призведе до «перемоги абсурду та поразки мистецтва».

Мілош Бикович публічно підтримує загарбницьку політику Росії. Він отримав російський паспорт і знімався у серіалах в тимчасово окупованому Криму

Коли стало відомо, що він зіграє у третьому сезоні сатирично-драматичного серіалу «Білий лотос» у 2024 році, це викликало обурення у мережі. Міністерство закордонних справ також розкритикувало американську телемережу.

«Мілош Бикович, сербський актор, який підтримував Росію з початку повномасштабного вторгнення, тепер збирається зіграти головну роль у третьому сезоні серіалу HBO «Білий лотос». НBO, для вас нормально працювати з людиною, яка підтримує геноцид та порушує міжнародне право?» – йдеться у повідомленні МЗС у Twitter (Х).

Нагадаємо, за словами самого Биковича, він жив у Росії 10 років. У 2019 році Бикович отримав від Путіна медаль Пушкіна за внесок у російську культуру. У 2021 році сербський актор отримав російський паспорт.

Бикович, зокрема, знімався у російському фільмі «Холоп»

Він також брав участь у зйомках серіалів в тимчасово окупованому Криму, а також грав у фільмах Нікіти Міхалкова. Биковичу заборонений в'їзд до України.

В деяких інтерв'ю Бикович заявляв, що йому близькі російські цінності, що росіяни і серби «один народ», і що Росія «рухається своїм шляхом». При цьому він казав, що актори мають бути поза політикою.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024