СКАЙ, Огнєвіч, Руслана: шахрайська концертна агенція обікрала українських музикантів

11 Січня 2024, 10:56
Фото ілюстративне 4455
Фото ілюстративне

Концертна компанія Star Label виявилась шахрайською, а її керівник Тарас Доненко зник і знаходиться нині у розшуку.

Першою про шахрайство повідомила співачка Злата Огнєвіч, що вона та гурт СКАЙ, які мали виступити на Різдво, скасували свої концерти, оскільки стали жертвами концертної компанії. Про це вона повідомила в інстаграмі. Пише Еспресо.

На сторінці самої ж агенції пише, що вони «номер один в Україні». А також останній допис, де пише, що а директора StarLabel Тараса Доненка заведена кримінальна справа за шахрайство. Наразі йде слідство. А кошти знаходяться у нього.

Злата Огнєвіч оголосила про скасування виступів у Миколаєві (25 грудня), Львові (30 січня), Ужгороді (1 лютого), Харкові (3 березня) та Києві (15 квітня). Причиною, як стверджує артистка, стало шахрайство компанії Star Label, яка організовує концерти.

«Мене це глибоко вразило і шокувало. Концертна компанія Star Label виявилась шахрайською. ЇЇ засновник Тарас Доненко — шахрай та безвідповідальна людина. Наразі його місце знаходження невідоме. У зв'язку з цими обставинами я, на превеликий жаль, змушена скасувати мої концерти», – звернулась до підписників Злата.

Згодом фронтмен гурту СКАЙ Олег Собчук теж повідомив, що організатор концертів Тарас Доненко забрав кошти за заплановані наперед концерти у квиткових операторів і зник. Про це Собчук сказав в інтервʼю OBOZ.UA.

Це був не перший випадок співпраці СКАЙ та Star Label. Компанія організовувала концерти гурту протягом півтора року, і разом вони зробили близько ста концертів. 

«Тривалий час він виконував свої обов’язки, досить сильно втерся в довіру. А потім у якийсь момент забрав кошти з запланованих наперед концертів у квиткових операторів і зник. Тільки з нас – це близько 3,6 млн грн. Ще є Злата Огнєвіч, Тарас Чубай та Руслана», – заявив Собчук.

Він уточнив, що згідно з договорами з квитковими операторами директор компанії Тарас Доненко міг це робити і раніше таке робив, мотивуючи тим, що гроші необхідні, щоб заплатити за оренду залів, світло, звук. Натомість цього разу він взяв гроші, але не заплатив за технічні витрати і втік. 

«А ми маємо ситуацію, коли у нас проданий тур, у більшості містах – аншлаги, а ні за що не проплачено. І грошей немає. А скасувати концерти і повернути людям кошти не можемо, бо їх немає. Щоб не підвести прихильників, ми взяли на себе відповідальність провести ці концерти», – повідомив музикант. 

Він зазначив, що виступи у Львові та Одесі відбудуться за розкладом, а інші концерти, які були заплановані на січень, перенесуть на весну, щоб акумулювати певний бюджет.

«Сталася наймасштабніша шахрайська схема в нашому шоубізнесі, це стовідсотково. Такого масового кидка, де було б залучено стільки артистів і фігурували такі суми, не пам’ятаю. Уже написано заяву на нього, він перебуває в офіційному розшуку. Тим часом до заяви додаються інші – виявилося, що цей чоловік заборгував дуже багато мільйонів гривень різним людям, які виконали роботу, однак не отримали гроші. А ще до того, як він почав займатися шоубізнесом, як ми потім дізналися, мав ще один бізнес, де сотням людей теж не заплатив», – додав музикант.

Тарас Чубай переніс свій львівський концерт з 1 січня на 22 січня через шахраїв. Про це він повідомив на своїй фейсбук-сторінці. 

«Сердечно і щиро прошу пробачення за спричинені незручності. А тепер передісторія. Організатор концертів Тарас Доненко (StarLabel__) зник напередодні свят з майже усіма коштами, отриманими з продажу квитків на концерти. Не хочу оперувати термінами «шахрай» та інше, бо не маю поняття що сталося. Чоловік зник. Коштів на оренду концертних залів, апаратури та оплати персоналу нема. Натомість є глядачі, що придбали квитки. Хай артист і не отримає гонорар, але прихильність і довіра глядачів важливіше. Працюємо», – написав Чубай.

Руслана Лижичко повідомила, що керівник Тарас Доненко, який зник і перебуває зараз у розшуку, мав організувати і її концерти. Про це вона повідомила в Instagram.

Співачка переносить свої сольні концерти, які мали відбутися 9 лютого в Києві, 14 лютого в Одесі та 6 березня у Львові. Концерти відбудуться в нові дати, а всі придбані квитки будуть дійсні.

«Я не знаю, що сталося з людиною, яка звернулась до нас з пропозицією зробити великі концерти у Києві, Одесі та Львові, але констатую факт, що від 2 листопада і до сьогоднішнього дня він так і не вийшов на зв’язок. Організатором концертів є компанія СТАР ЛЕЙБЛ ЕНТЕРТЕЙНМЕНТ УКРАЇНА, і її керівник Тарас Доненко зник і перебуває зараз у розшуку», – поділилась артистка.

Вона уточнила, що концерти влаштують самостійно, щоб зберегти довіру та любов слухачів.

«Зі зрозумілих причин ми не зможемо це зробити в заявлені дати: 9.02 – Київ, 14.02 – Одеса, 6.03 – Львів. Але концерти не скасовуються, вони відбудуться в нові дати, які ми оголосимо згодом», – додала Руслана.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024