Українські дизайнери розробили 12 унікальних шрифтів для календаря від фонду «Повернись живим»

31 Грудня 2023, 17:58
«Лютий календар». Фото з сайту «Повернись живим» 421
«Лютий календар». Фото з сайту «Повернись живим»

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» презентував «Лютий календар» на 2024 рік. Його присвятили 10-річчю російсько-української війни.

Про це повідомили у пресслужбі фонду.

«Аби показати міць та силу українців, а також нагадати, що наша боротьба триває вже 10 років, у календарі Фонд зробив відлік з дня народження нової української люті — з 2014-го, відколи й почався спротив України загарбнику. «Повернись живим випустив «Лютий календар», тому що лютий — це не тільки назва місяця, а й те, що останнє десятиріччя найперше характеризує український спротив і нашу жагу до захисту свого та своїх», – йдеться у повідомленні.

Фото з сайту «Повернись живим»

У знімках 35 українських документалістів, серед яких Євген Малолєтка, Данило Павлов, Дмитро «Орест» Козацький, Сергій Коровайний, Олесь Кромпляс, Марʼян Кушнір, Костянтин і Влада Ліберові, Андрій Дубчак, Сергій Нужненко, календар показує основні події російсько-української війни, визначає в них місце Фонду «Повернись живим», а відтак — демонструє, як саме протягом цих десяти років донати благодійників впливали на хід війни і допомагали Силам оборони.

12 унікальних шрифтів для календаря створили 12 дизайнерів: Даня Нестеревич, Сергій Феденяк, Іван Цанко-Хлібович, Богдан Гдаль, Сіма Шпінь, Дар’я Левчук, Віктор Лондон, Кирило Ткачов, Гордій Василаш, Валентин Ткаченко, Ірина Миколенко, Іван Іщенко.

Креативну ідею цьогорічного календаря запропонували Віталій Капустян та Ілля Янков.

Фото з сайту «Повернись живим»

Також спільно з онлайн-журналом Reporters та українськими фотографами Фонд зібрав найважливіші події російсько-української війни на своєму сайті. Задокументовані протягом 10 років вони будуть з’являтися онлайн у визначені в друкованому календарі дати. Переглянути події можна буде з січня 2024 року.

«Команда Reporters зібрала документальні історії про ключові події десяти років російсько-української війни для креативного проєкту «Повернись живим». Прочитати їх можна буде українською та англійською мовами в онлайн-версії календаря. Історії будуть доступні не одразу, а зʼявлятимуться на сайті у відповідні дати. Для нас важливо щодня нагадувати, що війна Росії проти України почалася 2014-го, а не 24 лютого 2022 року», — говорить шеф-редакторка журналу Reporters Марічка Паплаускайте.

Фото з сайту «Повернись живим»

Отримати «Лютий календар» можна за мінімальний донат від 2014 грн за посиланням. Усі кошти підуть на допомогу Силам оборони. Перший наклад у 500 примірників розійшовся за 5 хвилин. Далі — Фонд передаватиме їх благодійникам за передзамовленням. Зараз доставка є тільки Україною. Орієнтовно з 10 січня вона буде можлива і за кордон.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024