Королівський оперний театр транслюватиме для українців різдвяний концерт хору Songs for Ukraine

22 Грудня 2023, 14:31
Концерт хору Songs for Ukraine ВІДЕО 1467
Концерт хору Songs for Ukraine

Королівський оперний театр (Royal Opera House) та Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти транслюватимуть різдвяний концерт у виконанні хору Songs for Ukraine.

Трансляція розпочнеться у п'ятницю, 22 грудня 2023 року, о 20:00 за київським часом на сторінках у фейсбуці та ютубі. Про це журналістам Район.Культура розповіли у пресслужбі Держмистецтв.

«Ми створили хор Songs for Ukraine, щоб об'єднати український народ піснею перед обличчям страшних руйнувань і негараздів. Після наших виступів по всій Великобританії ми раді, що виступ хору в Королівському оперному театрі буде доступний для онлайн-трансляції, щоб продовжувати надихати, давати надію та показувати всьому світу стійкість українців. Серця українських учасників цього хору завжди з рідною країною, тому ми вважаємо правильним, що цей концерт можна буде побачити і відчути по всій Україні», – каже Джилліан Баркер, директорка з питань навчання та участі в Королівському оперному театрі.

Хор Королівського оперного театру складається зі 130 українців, які в результаті агресії російської федерації були вимушені виїхати з України і наразі проживають у Лондоні, та з членів хору Королівської опери. 

«Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти радо співпрацює з Королівським оперним театром, щоб представити вам заворожуючий «Різдвяний концерт ROH Songs for Ukraine». Ця визначна подія є потужним посланням єдності та оптимізму, пропонуючи народу України можливість зануритися в нашу багату культурну спадщину, незважаючи на важкі часи для нашої країни. Ми твердо віримо в неймовірну здатність мистецтва дарувати радість і мотивацію рухатися вперед та відкривати нашу культурну спадщину для усього світу», – вказує в. о. Голови Держмистецтв, Ольга Россошанська

Різдвяний концерт відбувся 17 грудня 2023 року у Королівському театрі Ковент-Гарден. Глядачі зможуть почути пісні та музику, яка охоплює тисячолітні українські різдвяні традиції та, впевнені, будуть зачаровані особливим виконанням пісні «О, свята ніч» членами Королівського оперного хору.

Едуард Фесько – тимчасовий повірений у справах України у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії, сказав:

«Україна наразі переживає найважчий період своєї історії, а завдяки цьому хору світ дізнається про українців не лише як про доблесних воїнів, а й як про націю з багатою культурною спадщиною. Хор Songs for Ukraine, до складу якого входять українці, переміщені внаслідок війни, є втілення стійкості, креативності, рішучості, таланту та самовідданості. Ми вдячні Королівському оперному театру за підтримку України, надаючи цінну можливість поділитися нашими культурними традиціями з друзями із Великобританії. Цей результат чудової співпраці з висвітлення традицій українського різдвяного співу є абсолютно вражаючим. Вважаю, що під час цього концерту глядачі дійсно зможуть відчути дух українського Різдва».

Трансляція цього концерту буде доступна для глядачів з Великої Британії, України та інших країн світу, крім країни агресора.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024