В Україні запустили онлайн-театр, де можна переглянути понад 350 вистав

03 Грудня 2023, 14:02
Одна із вистав, доступних в онлайн-театрі 1613
Одна із вистав, доступних в онлайн-театрі

Онлайн-театр Dramox, який запустили в Україні в час повномасштабного вторгнення, пропонує українцям отримати доступ до понад 350 вистав від українських та світових театрів за щомісячну підписку.

Про це журналістам Район.Культура розповіли у пресслужбі платформи.

«Ми дуже раді, що тепер український театр стає доступнішим для ширшої аудиторії. Ми працюємо над тим, щоб українці мали змогу переглядати вистави й насолоджувалися театром у зручний для них час за доступною ціною. Ми вдячні театрам, які поділяють нашу місію і вже співпрацюють з нами», – коментує директор Dramox Мартін Заваділ.

Наразі понад 100 вистав від понад 50 українських театрів представлені на платформі. Національна опера України, Львівський театр імені Лесі Українки, Харківський театр «Публіцист», центр сучасного мистецтва «Дах», Дикий театр, Чернігівський театр ляльок, Івано-Франківський театр, Одеський український театр імені Василька — географія театрів охоплює майже всю країну.

Творці проєкту запевняють, що на Dramox доступні вистави на різний смак. До прикладу, шанувальникам мюзиклів сподобається вистава «Біла ворона» Вінницького театру імені Садовського. На поціновувачів українських авторів справить враження вистава Дмитра Богомазова  «Morituri te Salutant» Національного театру імені Івана Франка, створена на основі творів Василя Стефаника

Доступні також вистави для всієї сімʼї, як от «Маленький принц» від Київ Модерн-Балету, яка супроводжується українськими колисковими та творами Моцарта. А прихильники оперного мистецтва оцінять оперу «Норма» Національної опери України чи більш експериментальну та нетрадиційну  «Chornobyldorf. Archaeological opera», яка входить в шістку найкращих опер світу, чи фолькоперу-балет «Коли цвіте папороть» від Львівської опери. 

З підпискою українці можуть переглядати також постановки світових театрів, таких як Опера Лос-Анджелеса, Англійський національний балет, Стратфордський фестиваль та багато інших. Велика кількість закордонних вистав супроводжуються українськими субтитрами. 

Перший тиждень користування онлайн-театром є безплатний. Далі місячна підписка становить 149 гривень. 50% з вартості кожної підписки Dramox надсилає театрам та авторам вистав, чиї вистави підписник переглядав. Тож переглядаючи українське – ви підтримуєте українське.

Також будь-хто може задонатити улюбленому театру, 100% коштів отримає обраний театр/автори вистави.


Dramox – чеський стрімінговий сервіс, який налічує понад 300 вистав з усього світу. В Україні сервіс запустився за тиждень до повномасштабного вторгнення росії. Dramox продовжує співпрацю з театрами під час війни, щоб відкривати український театр як українському, так і світовому глядачу. 

50% з кожної підписки компанія передає театрам. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024