Юні літератори Волині: у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків нагородили талановитих школярів

18 Листопада 2023, 12:00
Юні літератори Волині: у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків нагородили талановитих школярів 1843
Юні літератори Волині: у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків нагородили талановитих школярів

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбувся захід «Літературна вітальня».

У його межах 17 листопада нагороди отримали переможці конкурсу Волинської малої академії наук «Юні літератори Волині». Цьогоріч із 254 учасників найкращі результати показали 70 школярів.

Уже традиційно змагання відбулись в номінаціях «Проза», «Поезія», «Журналістика» та «Казка» між учнями 5-11 класів. Твори переможців увійшли до збірки «Слова стікали по щоках», яку презентували на заході.  

Найталановитіших учасників у номінаціях «Поезія» і «Проза» нагородила очільниця піклувальної ради Волинської МАН, народна депутатка Ірина Констанкевич. Вона вручила переможцям грамоти та подарунки. Народна обраниця підкреслила важливу роль творчості у протистоянні російській агресії.

«Слово – це власне та гуманітарна основа, яка дає нам можливість проростати в майбутнє, протистояти ворогуКультура дозволяє зрозуміти, звідки ми походимо й заради чого боремось», сказала Ірина Констанкевич.

Про важливість мови і культури в умовах сучасної війни говорив і перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, який також взяв участь у нагороджені.

Учасників номінації «Журналістика» відзначила очільниця управління освіти та науки Наталія Матвіюк. Вона зазначила, що юні конкурсанти є майбутньою елітою країни.

«Сьогодні ми тішимося тим, що у нас хороша, патріотично налаштована молодь. Ви, наші діти, сьогодні об'єднуєте і дорослих тим, як ви прагнете показати, хто такі українці, що таке Україна, якою є наша держава», – сказала чиновниця.

Від імені Волинського національного університету імені Лесі Українки виступила проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Вона зокрема повідомила, що колектив університету буде радий бачити учасників своїми майбутніми студентами.

Також представниця університету вручила грамоти переможцям номінації «Казка» та педагогам, які готували конкурсантів.

Подячні грамоти отримали членкині журі – письменниці Ніна Горик та Ольга Ляснюк й науковиця Волинського національного університету Марія Рожило, а також творчий колектив, який працював над обкладинкою видання.

Закінчився захід акцією «Відкритий мікрофон». Кожен охочий учасник міг підійти та зачитати власну поезію. Після «Літературної вітальні» організатори запросили присутніх приєднатися до коротких тематичних зустрічей. У Музеї Корсаків для груп провели захід для педагогів, творчий майстер-клас й тренінг з медіаграмотності.

«Літературна вітальня» та конкурс «Юні літератори Волині» регулярно проводять із 1994 року.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024