Оголосили всеукраїнський конкурс дитячих малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»

12 Серпня 2023, 14:26
Конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?» 2261
Конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?»

Дітей з України та української діаспори різних країн світу запрошують для участі в конкурсі.

Оголосили ІІІ всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», присвячений до Дня Незалежності України. Про це анонсують на фейсбук-сторінці United World Cultures Foundation / UWCF.

До участі запрошуються діти віком від 4 до 18 років з України та української діаспори різних країн світу.

Конкурс проводиться за двома категоріями – малюнок та фотографія. 

Авторами конкурсних робіт можуть бути лише учасники конкурсу. У категорії «Малюнок» індивідуальна конкурсна робота на обрану тематику подається в одній з чотирьох вікових номінацій, у категорії «Фотографія» конкурсна робота може бути як індивідуальною, так і колективною. Учасник конкурсу гарантує, що конкурсні роботи раніше не брали участі в інших конкурсах, є автентичними, не порушують авторські права інших осіб. 

Конкурсні роботи подаються виключно в електронному форматі (проскановані чи якісно сфотографовані у форматі jpg, jpeg, png). До конкурсної роботи обов’язково додається опис зображеного.

Приймання конкурсних робіт триває з 1 до 24 серпня 2023 року включно.

Конкурсна робота разом із заявкою подається до Організаційного комітету, шляхом її завантаження та заповнення спеціально створеної GOOGLE-ФОРМИ, розташованої за посиланням: https://forms.gle/spsJHCtw7LBFYbvK8, дотримуючись всіх зазначених в ній вказівок.

Малюнок має бути виконаний в довільній графічній чи малюнковій техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка) на форматі А4 чи А3 та бути автентичним. У категорії «Малюнок» один учасник конкурсу, обравши відповідну вікову номінацію, має право подати не більше трьох конкурсних робіт на одну чи три різні тематики.

Тематика для конкурсної роботи у категорії «Малюнок»:

  •  «Нащадки славних козаків» - на малюнку зображуються українські захисники, їхні героїчні вчинки та подвиги; 
  • «Герої без зброї» – на малюнку зображуються рятувальники, лікарі, енергетики, комунальники, волонтери, вчителі тощо, які своєю діяльністю під час повномасштабного вторгнення наближають перемогу України; 
  • «Історична постать України» – на малюнку зображуються особистості (військові, політичні, культурні, громадські діячі тощо), які зробили в минулому чи роблять наразі значний внесок у формування української державності, здобуття та захист незалежності, суверенітету та виборюють перемогу України; 
  • «З піснею до Перемоги» – на малюнку зображується сюжет пісні українського виконавця/-ів, яка стала популярною під час повномасштабного вторгнення рф в Україну, підтримує моральний та бойовий дух українців, описує події сьогодення тощо;
  • «Рідний край» – на малюнку зображуються місця (природа чи архітектура), які є візитівкою села, селища, міста, району чи області, в якій наразі мешкає учасник Конкурсу, чи мешкав до початку війни та був вимушений виїхати;
  • «Українські традиції» – на малюнку зображуються українські культурні традиції, побут, страви, ремесла тощо; 
  • Інша тематика конкурсної роботи в рамках загальної теми конкурсу «Що для мене Україна?»

 Категорія «Фотографія» не містить окремих номінацій та вікового розподілу. На конкурс подаються не більше п'ять фотографій (конкурсних робіт), які відображають одну або дві волонтерські ініціативи, в яких брала участь одна дитина чи група дітей (клас, гурток, колектив тощо) та була направлена на допомогу українським військовим, переселенцям, постраждалим внаслідок війни, тваринам тощо. 

Разом із фото надається описання (до п'яти речень) зображеної волонтерської ініціативи, а саме: в чому полягала волонтерська ініціатива, ким, де, коли і для кого вона проводилася, кому і як в її результаті допомогли.

За власним бажанням конкурсант може подати відео тривалістю до однієї хвилини з власною розповіддю на тему конкурсу, яке не є конкурсною роботою та не буде оцінюватися, а буде використане організаторами конкурсу для монтажу загального відео «Україна: шлях до перемоги», яке буде розміщено на YouTube-каналі фонду та соціальних мережах.

ДЕТАЛЬНІ УМОВИ УЧАСТІ У КОНКУРСІ МІСТЯТЬСЯ У ПОЛОЖЕННІ ПРО КОНКУРС, яке розміщене на сайті UWCF за посиланням: https://uwcfoundation.com/.../shho-dlya-mene-ukra%D1%97na... 

У разі виникнення питань щодо організації та проведення конкурсу необхідно звертатися до організаційного комітету конкурсу виключно електронною поштою за адресою: [email protected].

 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024