«Міцніші за цеглу»: у Рівному відкрили фотовиставку про волонтерів

10 Серпня 2023, 18:46
Фотовиставка «Міцніші за цеглу» у Рівному 477
Фотовиставка «Міцніші за цеглу» у Рівному

У Рівному відкрили виставку «Міцніші за цеглу». На світлинах зображені волонтери, які роблять перший крок до відбудови – прибирають зруйновані снарядами будинки, ліквідовують наслідки збройної агресії, консервують пошкоджені оселі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Рівненського краєзнавчого музею.

На представлених фото – робота волонтерів спільноти Б50, яка однією з перших почала ліквідацію наслідків російської агресії. Ці активні кияни й жителі столичної агломерації уже рік допомагають постраждалим мешканцям Ірпеня, Мощуна, Бородянки, Макарова та інших населених пунктів Київської області.

Українська волонтерка та співачка Христина Панасюк розпочала захід, виконавши пісню «Живи» про прагнення жити і боротися, незважаючи на всі обставини, важливе зараз для всіх українців – волонтерів, військових, кожного з нас.

Директор музею Олександр Булига розповів, що фотовиставка про роботу спільноти Б50 мандрує всією Україною, адже її мета – надихнути незламністю активістів і мотивувати глядачів долучатися до «волонтерства відновлення». Протягом десяти днів вона експонуватиметься у Рівненському музеї, після чого вирушить до Кам’янця-Подільського.

Волонтер Олександр Гребенюк додав – фотовиставка, що демонструє кадри відновлення небайдужими активістами постраждалих міст Київщини – важливе нагадування для рівнян про змогу долучитися до подолання наслідків війни.

Заступниця директора Рівненського обласного краєзнавчого музею з наукової роботи Оксана Яремчук подякувала всім, хто створював виставку, за їх роботу над популяризацією волонтерства, а людям, зображеним на фото – за важливий внесок у відбудову України.

Викладач Національного університету водного господарства та природокористування, історик, краєзнавець Віктор Гром відзначив, що студенти університету активно долучились до волонтерської діяльності з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення ця тенденція посилилася. Саме здатність українців безкорисно працювати на благо Батьківщини є нашою головною зброєю проти ворога.

Христина Панасюк виконала для присутніх також композиції – «Загартовані вогнем», «Я не втомився», та прем'єрну – «Але є один нюанс».

Після завершення відкриття виставки учасники та гості заходу зробили спільне фото.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024