У Луцьку діти створюють мультфільм про волонтерів

27 Червня 2023, 11:40
Мультиплікатор Леонід Тивонюк розповідає про створення мультфільмів під час майстеркласу. Фото: Суспільне Луцьк 505
Мультиплікатор Леонід Тивонюк розповідає про створення мультфільмів під час майстеркласу. Фото: Суспільне Луцьк

Десятеро дітей під керівництвом режисера і мультиплікатора Леоніда Тивонюка протягом трьох днів працювали над анімаційним роликом про роботу українських волонтерів у Луцьку.

Про це Суспільному розповів організатор майстер-класу.

Леонід Тивонюк каже, що працюватимуть діти у двох напрямах: один – це невеличкі етюди, на різні теми волонтерства, інший – де, діти будуть розробляти один анімаційний фільм, де буде ціла історія.

«Діти будуть робити частинки анімацій, потім ми це все зберемо і в нас вийде повноцінний анімаційний короткометражний фільм», – розповідає мультиплікатор.

Майстерклас зі створення мультфільму про волонтерство. Фото: Суспільне Луцьк

Після вивчення основ зйомки і монтажу розпочали роботу над втіленням сценарію мультфільму про волонтерів, – розповідає 16-річна школярка Діана Гісь. Дівчина разом з іншими дітьми ліпить з пластиліну героїв і предмети для майбутньої анімації.

Ілона Обідіна на майстер-клас з мультиплікації прийшла не вперше. Дівчина розповідає, що любить ліпити з пластиліну, придумувати сюжет мультфільмів та брати безпосередню участь у їхньому створенні.

«До анімаційного майстер-класу входить не лише навчання мультиплікації, але й зустріч підлітків з волонтерами Луцька та популяризацію волонтерства через створену дітьми фінальну відеороботу», – говорить начальниця відділу управління сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Заріна Дацик

16-річна школярка Діана Гісь. Фото: Суспільне Луцьк

Участь у майстер-класі безплатна. Участь у навчанні можуть брати усі охочі, попередньо записавшись на заняття. Єдине обмеження вікове, каже Заріна Дацик, – бо анімація – це досить складний процес, тому цікаво буде дітям від 13 років.

Мультиплікатор Леонід Тивонюк розповів: змонтований мультфільм покажуть на сторінках соцмереж наприкінці червня.

Учасниця майстеркласу з мультиплікації Ілона Обідіна. Фото: Суспільне Луцьк

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024